59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Afişi ve Onur Ödülleri Açıklandı

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Afişi ve Onur Ödülleri Açıklandı

Sinema

 Festivalin basın buluşmasında; Onur Ödülü sahipleri, festivaldeki yenilikler ve festival programından detaylar açıklandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla 1-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin basın toplantısı bugün Antalya’da düzenlendi. Basın toplantısına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalin idari direktörü Av. Cansel Tuncer, festival yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu ve Antalya Film Forum’u temsilen oyuncu Damla Sönmez katıldı. Damla Sönmez’in modere ettiği basın buluşmasında, festivalin afişi, Onur Ödülü sahipleri, festivaldeki yenilikler ve festival programından detaylar açıklandı. 

Festivalin Afiş Yüzü ve Onur Ödülleri Açıklandı!  

Muhittin Böcek konuşmasına 59. yılını kutlayan festivalin son iki yıldır felaketlerin gölgesi altında düzenlendiğini söyleyerek sözlerine başladı ve “Hepimiz için çok zorlu bir süreçti. Ancak, her şeye rağmen festivalimize ara vermedik. O kara bulutların sanatın ışığıyla dağılacağına inandık. Birliğimizi, beraberliğimizi, umudumuzu sanatın çatısı altında buluşarak pekiştirdik. Ve bu yıl, bir kez daha, yine o çatı altında mutlulukla, sevinçle buluşacağız,” dedi.

Festivale varlıklarıyla bir kez daha değer katacak olan tüm sanatçılara, sektör temsilcilerine ve sinema emekçilerine teşekkür ederek devam eden Muhittin Böcek: “Bu yıl afişimizde yer alan ve afiş yüzümüz olan sinemamızın iki efsane ismi Filiz Akın ve Ediz Hun’a şükranlarımı sunuyor; onur ödüllerimizin sahipleri Perihan Savaş ve Erkan Can’a, Yaşam Boyu Başarı Ödülümüzü alacak olan Zerrin Tekindor’a sanatla geçen nice yıllar diliyorum,” dedi.

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali idari direktörü Cansel Tuncer, “Festival öze dönüş yolculuğunda sinemamızın usta isimlerine vefa borcunu unutmuyor. Görsel kimliğimiz bu yıl, Yeşilçam’da izlenme rekorları kıran filmlerde başrol oynayan, sinemamızın usta isimleri Filiz Akın ve Ediz Hun’un 1970 tarihli “Ankara Ekspresi” filminin setinde çekilen bir fotoğraf ile oluşturuldu. Ankara Ekspresi, 1971 Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film dahil olmak üzere beş ödül kazanmış bir film. Hem bu önemli filmi tekrar hatırlamak, hem de Filiz Akın ve Ediz Hun’un eşsiz fotoğrafına afişimizde yer vermek bizim için çok mutluluk verici,” dedi.

Muhittin Böcek, 2019 yılında özüne dönen festivalde pandemi nedeniyle ara verilmek zorunda kalınan, sanatçıların halkla buluştuğu, festivalin geleneksel kortejinin yeniden düzenleneceği müjdesini de verdi.


Festivalin Onur Ödülleri Perihan Savaş ve Erkan Can’a, Başarı Ödülü Zerrin Tekindor’a verilecek!

59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin açılış gecesinde 1974 yılında “Bedrana” filmiyle Altın Portakal En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan, beyaz perdede sayısız filmde unutulmaz performanslara imza atan Perihan Savaş ile 1999 yılında “Gemide”, 2006 yılında “Takva” filmleriyle Altın Portakal En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görülen, sinemamızın önemli filmlerinde rol alan Erkan Can’a Onur Ödülü verilecek. Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise, hem tiyatro sahnesinde, hem beyazperdede, hem de televizyonda birbirinden farklı rollerde karşımıza çıkan, her daim üreten ressam - oyuncu Zerrin Tekindor’a verilecek.

 

Paylaş