Tam kapanma 19 Mayıs'a kadar uzatılacak mı? Bakan canlı yayında duyurdu...

Tam kapanma 19 Mayıs'a kadar uzatılacak mı? Bakan canlı yayında duyurdu...

Yaşam

 Tam kapanma 19 Mayıs'a kadar uzatılacak mı? Bakan Süleyman Soylu canlı yayında bu soruya açıklık getirildi. İşte koronavirüs salgınıyla ilgili son dakika gelişmesinin tüm detayları.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında merak edilen soruları cevapladı. En çok merak edilen sorulardan biri olan 'tam kapanma uzayacak mı?' sorusuna Bakan Soylu, açıklık getirdi. İşte Bakan Soylu'nun önemli açıklamalarından satır başları:

Aldığımız 4 ana pradigmamız devam ediyor. Derdimiz şu, önümüzde Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı var. İnsanların virüsü birbirine geçirebilecekleri çok riskli bir dönem yaz dönemi. Tarım için çok önemli bir dönemdeyiz. Tarımı devam ettirmemiz lazım.

İhracat rakamlarımız yükseliyor, bunu devam ettirmeliyiz. Ayrıca turizm dönemine giriyoruz. Esnaftan tutun tüm hizmet sektörü çok büyük fedakarlık ortaya koyuyor. Halkımız büyük bir fedakarlık ortaya koyuyor bu anlamda müteşekkiriz.

Bizim 19 Mayıs ile ilgili bir değerlendirmemiz yok, tabi bugün itibarıyla. Biz hükümet olarak şunu görmek istiyoruz; uykusuzluktan gözlerim acıyor arkadaşlarımız işlerini çok iyi yapabilsin diye. Yüzlerce binlerce taleple karşı karşıyayız. Biz mümkün olduğunca bu işi bitirelim, bir daha bu işlerle karşılaşmayalım düşüncesi içindeyiz.

17 Mayıs'ta elde edeceğimiz rakamlar, o gün kabinenin ve Bilim Kurulu'nun alacağı kararlarla yolumuzu belirleyeceğiz. Tekrar kayıplarımız olmasın diye hep beraber büyük bir fedakarlığı ortaya koyacağız. Sağlık Bakanımız da bir açıklama yaptı Sinovac ile 100 milyon anlaşma yapıldığını söyledi, bir taraftan Biontech var, bir taraftan Rusya'nın aşısı var. Türkiye aşı anlamda elinden gelen bütün gayreti ortaya koyuyor.


 

Paylaş