2020 asgari ücret ne kadar oldu

2020 asgari ücret ne kadar oldu

Yaşam

 2020 asgari ücret zammında son dakika gelişmesi yaşandı.

Milyonlarca çalışanın neefesini tutup beklediği 2020 asgari ücret zammı için TÜİK asgari ücreti etkileyecek rakamı açıkladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısını yapıyor. Toplantıda, TÜİK temsilcileri bir işçinin gıda harcama rakamını komisyonla paylaştı. Peki asgari ücret ne kadar olacak? 2020 asgari ücret zam oranı ne?


2020 asgari ücret zammında son dakika gelişmesi yaşandı. Milyonlarca çalışanın neefesini tutup beklediği 2020 asgari ücret zammı için TÜİK asgari ücreti etkileyecek rakamı açıkladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısını yapıyor. Toplantıda, TÜİK temsilcileri bir işçinin gıda harcama rakamını komisyonla paylaştı. Peki asgari ücret ne kadar olacak? 2020 asgari ücret zam oranı ne? 


TÜİK temsilcileri, asgari ücret tespitinde dikkate alınan, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını Asgari Ücret Tespit Komisyonu'yla paylaştı. Bir işçinin aylık gıda harcaması, ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 TL, orta statüde 2 bin 86 TL, hafif statüde bin 940 TL olarak hesaplandı.Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı yapılıyor. Toplantı Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun ev sahipliğinde gerçekleşiyor.


Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in başkanlığındaki toplantıda, işveren heyetine TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetine ise Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat başkanlık ediyor. Toplantıda, TÜİK temsilcileri, asgari ücret tespitinde dikkate alınan, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını Asgari Ücret Tespit Komisyonu'yla paylaştı. Buna göre, bir işçinin aylık gıda harcaması, ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 TL, orta statüde 2 bin 86 TL, hafif statüde bin 940 TL olarak hesaplandı. 2020 asgari ücretin de aşağı yukarı bu seviyelerde olması bekleniyor. Asgari ücret tespit komisyonu, ilk toplantısını 2 Aralık'ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda ikinci toplantısını ise 10 Aralık'ta Türk-İş'te gerçekleştirmişti.

 

Paylaş