İş arayana 1.150 TL yardım

İş arayana 1.150 TL yardım

Yaşam

 Devlet sosyal destek kapsamında iş arayan vatandaşlara 1.150 TL yardım veriyor. 

Bu alımlardan kimler nasıl faydalanabilir? 18 ile 55 yaş aralığı kişilerin başvuru yapabildiği bu destek şartları neler?

1.150 TL sosyal destek yardımı iş arayana devlet veriyor. Bu yardımdan kimler nasıl faydalanabiliyor? İş arama yardımı başvuru şartları neler?  İş arayana 1.150 TL yardım başvuruları nereye yapılacak?Devlet, sosyal yardım alanların işgücüne katılmasını teşvik ediyor. İş başvurusu aşamasında evrak masrafı için 40 ila 120, çalışmaya başlanması halinde ise bir defaya mahsus 788 lira ödeniyor. İstihdamın artması için devlet destekleri artarak devam ediyor. 1.150 liraya kadar çıkabilen bu destekler özellikle sosyal yardım alan 18-55 ya arası kişilere veriliyor.

Bu kişiler iş görüşmesine gitmesi halinde, işe başvuru/kabul aşamasında gereken sağlık raporu, fotoğraf, tıraş ve benzeri giderleri için bir yıl içinde azami 3 kere olmak üzere 40 ile 120 lira arası yardım alabiliyor. Yani toplam 360 liraya kadar ödeme alma hakkı var. Ayrıca, sosyal yardım alan kişiye, işe yerleşmesi halinde, bir yılda bir defaya mahsus olmak üzere, aylık brüt asgari ücretin (asgari geçim indirimsiz tutar) 1/3'ü kadar nakdi yardım veriliyor.Bu yıl için bu tutar 788 lira. Yani toplam ödeme 1.150 liraya çıkıyor. Bu kişilerin işe yerleşmeleri durumunda eğitim ve sağlık yardımları da kesilmiyor. İşe düzenli olarak devam edenlere sosyal yardımlarda öncelik veriliyor.

 Kaynak: Devlet 1.150 TL Sosyal destek yardımı iş arayana veriyor 

 

Paylaş