‘Troya’ iddialı geliyor

‘Troya’ iddialı geliyor

Müzik

Hattat Özkafa, hattın insanı birçok sorundan soyutlayan bir sanat olduğunu, manevi bir dinginliğe ulaştırdığını belirtiyor.

Özkafa “Kişi, hattın bu sükunet ortamından yararlanmasını bilirse, birçok sıkıntısını bertaraf edebilir çünkü sanat, insanı hayatın karmaşasından, telaşesinden ve yoğunluğundan uzaklaştırıyor. Böylece kendinizi dinleyebiliyor ve rehabilite oluyorsunuz” değerlendirmesinde bulunuyor. Gençler sabırlı olsun  Hattat Fatih Özkafa, hat sanatıyla ilgilenen gençleri aceleci olmamaları yönünde uyarıyor: Gençlere sabırlı olmalarını tavsiye ediyorum çünkü çabuk sonuca ulaşmak için hat sanatı hiç elverişli bir sanat türü değildir. En az 10-20 yıl sabretmek ve sıkı bir çalışma düzenini elde etmek gerekiyor.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Murat Karahan, yeni sezonda bale ve operanın bir arada olduğu, 254 kişinin görev alacağı büyük bir sahne şovuna dönüşecek olan Troya’yı seyirciyle buluşturacaklarını açıkladı.


TEKNOLOJİK TASARIMLAR OLACAK


2018 Troya Yılı’na özel hazırlanacak eser için ‘Sahne-dekor olarak ‘3D mapping’ gibi bütün teknolojik olanaklardan da yararlanıp inanılmaz bir sahne şovuyla destekleyeceğimiz bir Troya projemiz geliyor’ diyen Karahan, bunu bütün dünyaya tanıtmak ve göstermek istediklerini söyledi.  

 

 

Star 

 

Paylaş