Gökhan Türkmen “Ayıp Ettin – Organik”

Gökhan Türkmen “Ayıp Ettin – Organik”

Müzik

 Gökhan Türkmen, 2010 Temmuz ayında yayımlanan “Biraz Ayrılık” isimli albümünde yer alan “Ayıp Ettin” şarkısını Serkan Ölçer tarafından yapılan yeni düzenlemesiyle dinlemeye açtı.

Sadece gitar ve bass gitar olarak iki enstrümanla kaydedilen şarkıda Serkan Ölçer ve Gökhan Türkmen kayıtlarda da çaldılar. Sade ve süssüz, salt müzik amacıyla ortaya çıkan bu yeni seriye Gökhan Türkmen “Organik” adını verdi. Bu ilk şarkının devamında “Kalbim”, “Rüya” ve “Yan Sen”de dinleyici ile buluşacak.

Ritim öğelerinin gerçek ve organik nesnelerle kayıt edildiği şarkının ilk çıktığı zamanki duygusu ve hissiyatı korunarak bugün tekrar dinleyicinin karşısına çıkan şarkının sözlerindeki müstehzi yapının müzikle olan optimist uyumu aranjeye de yansımış durumda. Akustik kaydın mix ve master süreci de bütün bunlar düşünülerek yapıldı.

Gökhan Türkmen 2023 yılında 113 konser, 10 single, 7 klip, 5 düet, 135 milyondan fazla dinlenme, 25 şehir, 5 ülke, 5 orman olarak 2023 yılını özetleyerek “Ülkemiz ve dünya için zor bir seneydi. Bu zorlukları birlikte aşmak için uğraştık, hüzünlendik, eğlenmeye çalıştık. Ama bildiğimiz tek bir şey var. Biz bütün renkleri çok sevdik” notuyla paylaştı.

Gökhan Türkmen “Ayıp Ettin – Organik” GTR Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda!


 

Paylaş