İlham Sergisi Altunizade Kültür Merkezinde

İlham Sergisi Altunizade Kültür Merkezinde

Kültür Edebiyat

 Tatar Sanatçı Aygül Okutan “İlham” adlı suluboya resim sergisi ile sanatseverlerle buluşuyor.

Rusya’da Güzel Sanatlar Akademisi mezunu olan Aygül Okutan İlham adlı sergide yapmış olduğu özgün çalışmalarda İstanbul’un barış atmosferini sembol anıtsal

yapılar üzerinden ifade ederek farklı kültürlere ve inançlara yakın bir bakış açısı ortaya koyuyor. Oluşturduğu simgeleri kendi bağlamlarından koparmadan bütüncül barış kavramıyla örtüştürerek kendi sanat dilini oluşturan sanatçı, 21 – 27 Ocak tarihleri arasında tüm sanatseverleri Altunizade Kültür Merkezi’ne bekliyor.

Gelirinin bir kısmının Kerim Vakfı’na bağışlanacağı sergi 21 Ocak Cumartesi günü mutasavvıf yazar Cemâlnur Sargut’un katılımıyla açılacak. Aygül Okutan’ın “İlham” adlı sergisi 21 – 27 Ocak tarihleri arasında Altunizade Kültür Merkezinde ziyaretçilerini bekliyor.

Aygül Okutan Kimdir?

1977 Rusya doğumlu olan Tatar sanatçı Aygül Okutan, Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olduktan sonra birçok farklı çalışmanın içerisinde yer almıştır. 2003 yılından bugüne kadar birçok sergi açan sanatçı 2009 yılında TRT için sulu boya animasyon belgesel film hazırlamıştır.

 

Paylaş