Elektronik müzik dünyası Türk ikiliyi konuşuyor!

Elektronik müzik dünyası Türk ikiliyi konuşuyor!

Müzik

 Drumstone grubu Türkiye’de yakaladıkları başarıyı dünya sahnelerine taşıdı. İki kardeşin birlikte kurduğu grup yaptıkları remikslerle elektronik müzikseverlerin beğenisini kazandı. Yeni şarkısını Akın Şahin’in kurduğu Itzel Records’tan çıkaran Drumstone, Türkiye’deki yükselişini hızla dünya elektronik müzik sahnesine taşıdı.

 Grup, Hollandalı ünlü DJ Hardwell'in 2019 yılında çıkardığı "Retrograde" adlı parçasını remiksleyerek büyük ses getirdi. Hem tekli hem Hardwell’in kurucusu olduğu plak şirketi Revealed Recordings'in 10. yıl kutlamaları kapsamında hazırlanan kurguyla birlikte yayımlanan remiks, yetenekli ikili Drumstone'un bu yıl imza attığı üçüncü yapım. Temelini günlük hayattaki seslerden alan Drumstone, kendi ayak seslerinden, kuş seslerine, çöp tenekesine vurarak çıkardıkları seslerden her obje ve olayın seslerini kullanarak yarattıkları setlerle büyük ilgi görüyor. Dark, melodik, sinematik ve atmosferik tınılar etrafında kendi hayat hikayelerinin izini sürerek eşsiz bir müzik deneyimi sunuyor. 

Melodik ve progressive techno müziği bütünleştiren melankolik tarzlarıyla dikkat çeken ve kısa sürede belli kitlelerin dikkatini çeken Drumstone, ortak vizyonlarının izdüşümü olan müzikal maceralarıyla 2017 yılında tanınmaya başladı. 2019 yılında ilk kayıtları "Wanheda" ve "Titus"u Wold Records'dan çıkardıktan sonra, yayımlanan EP'leriyle uzun bir süre Beatport'un Top 100 listesinde kalmayı başardılar. Kendilerine özgü müzikleriyle dünya çapında üne sahip olan Hidden Empire, Blancah, Soel, Erly Tepshi ve Alberth gibi isimlerin desteğini kazanmayı da başaran Drumstone; "Guiding Light" adlı kayıtlarıyla ünlü Dj Tiesto yönetimindeki plak şirketi AFTR:HRS'dan çıkan iki parçalık "Lost River" çalışmasıyla da büyük beğeni topladı. İkili, AFTR:HRS'da ilk olarak geçen yıl yayımladıkları "Wanderlust" teklileriyle de yer almayı başardı. 

2020 yılında dünyaca ünlü prodüktör ve Dj Tiesto; ikiliyi dünyanın en iyi elektronik müzik festivallerinden Tomorrowland sahnesinde "Wanderlust" isimli şarkılarını çalarak geniş kitlelere duyurmuştu. Festival sonrası şarkıyı kendi plak şirketi AFTR:HRS Records tarafından dinleyicilerin beğenisine sunan Tiesto, Drumstone'un birçok dünya yıldızının beğenisini toplayarak global anlamda başarılara imza atmasını sağladı. Drumstone, 2021’in ilk çeyreğinde yine Tiesto'nun plak şirketinden çıkan Lost River adlı EP'leriyle müzikal yolculuğuna devam ediyor. 

Drumstone, müzik yapımcısı iki kardeş Şahin ve Onur Gök’ün çalışmalarıyla bu yaz Avrupa'daki müzik festivallerinde boy göstermeye hazırlanıyor.

 

Paylaş