Tarihi kararla sevince boğulan 3 kulüp!

Tarihi kararla sevince boğulan 3 kulüp!

Spor

TFF'nin kararıyla küme düşmenin kaldırılmasının ardından Süper Lig'e veda eden 3 kulüp kararı büyük sevinçle karşıladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, yeni sezon ile ilgili yapılan toplantının ardından açıklamalarda bulunarak Süper Lig'de küme düşmenin kaldırıldığını ve önümüzdeki sezonun 21 takımla oynanacağını duyurdu.

Açıklanan bu kararın ardından Süper Lig'e veda eden Kaysrispor, Yeni Malatyaspor ve Ankaragücü kulüplerinin başkanlarından sıcağı sıcağına açıklamalar geldi.

 

FATİH MERT: BAŞKANLAR DUYARLI DAVRANDI

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, "Buradan tüm kulüp başkanlarına teşekkür ediyorum. Ali Koç başkanım aradı az önce, onunla konuşuyordum. Kulüp başkanlarımız duyarlı davrandı, 'Bana ne'cilik yapmadılar. Bu süreç dünyada olduğu gibi Türkiye'de de pandemi ile birlikte başladı. Avrupa'da birçok organizasyon iptal oldu, Olimpiyatlar iptal oldu. Türk futbolu sıkıntıya gitmemesi için çıktık ve maçlara devam ettik." ifadelerini kullandı.


ADİL GEVREK: 21 TAKIMLA DAHA HAYIRLI OLACAK

Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, küme düşmenin kaldırılmasının ardından Süper Lig'de devam edecekleri için mutlu olduklarını açıkladı.

Adil Gevrek yaptığı açıklamada "Malatya olarak çok mutluyuz. Küme düştük, bizim de hatalarımız var ama pandeminin de çok etkisi oldu. Malatyaspor çok zorluklar çektik. Bütün kulüpler, düşenlere sahip çıktı. Bu çok önemliydi. 21 takım daha hayırlı olacak." dedi.


"CUMHURBAŞKANIMIZ VE MALATYALI SİYASİLERE TEŞEKKÜRLER"

Açıklamalarına devam eden Adil Gevrek "Çifte bayram yaşıyoruz. Bundan sonra Malatyaspor için daha hayırlı işler yapacağız. Hatalarımızdan ders alacağız. Malatya'yı hak ettiği yere taşıyacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza ve sayın Malatyalı siyasilere çok teşekkür ederim, çok büyük emekleri var, çok uğraştılar." diye konuştu.

21 takımla oynanacak ligin ardından yayın gelirlerinin azalacağını söyleyen Adil Gevrek "Yayın gelirlerinde azalma olacak. Bunu daha farklı bir duruma çevirebiliriz. Kulüpler Birliği olarak beraber çalışırsak, bu gelirleri arttırabiliriz. Çalışırsak yaparız." dedi.


BERNA GÖZBAŞI: PANDEMİ DÖNEMİNDE OLMAYACAK ŞEYLERİ GÖRDÜM

 Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, küme düşme kararının kaldırılmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Süper Lig'de yola devam ettikleri için mutlu olduğunu söyleyen Berna Gözbaşı "Bütün kulüp başkanlarına teşekkür ederim. Özellikle ben, zor bir dönemde kulübü aldım, mücadele ettik ama başaramadık. 10 yıllık bir başkan gibi, pandemi döneminde olmayacak şeyleri gördüm." dedi.


"CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜRLER"

Berna Gözbaşı ayrıca "Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımıza ve TFF Başkanımıza teşekkür ederim. Süper Lig'de emin adımlarla devam edeceğiz. Göreve devam edeceğim. Yaşadığım zorlukları da ortadan kaldıracağım. Bu yaşadığımız olayları, bir kez daha yaşatmayacak sistemi kuracağım. Zorlu olacak ama bir daha Kayserispor bu günleri görmeyecek." diye konuştu.

 

Paylaş