Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu! Bayramda  Sokağa Çıkma Kısıtlaması Uygulanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Duyurdu! Bayramda Sokağa Çıkma Kısıtlaması Uygulanacak

Yaşam

  Son dakika haberi: Erdoğan bayram için kısıtlama kararını açıkladı.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında telekonferans yöntemiyle bir araya geldi. Toplantıda bayramda sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağı ve koronavirüsle ilgili atılması planlanan yeni adımlar masadaydı. Toplantının ardından Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

"SAĞLIKÇI VE EMEKÇİ KARDEŞLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Bu vesile ile bir kez daha salgın döneminde 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımız başta olmak üzere milletimize hizmet için gece gündüz çalışan Vefa Sosyal Destek grubu çalışanlarına şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Tüm sağlıkçı ve emekçi kardeşlerime teşekkür ediyorum.

"HAYATIMIZI YENİ DÜZENE GÖRE YÜRÜTMEK MECBURİYETİNDEYİZ"

Türkiye olarak yıllarca sınırlarımızı dışarıya tamamen kapatıp, günlük hayatı durdurup salgının bitişini bekleyemeyiz. Hayatımızı salgın gerçeğine göre yeniden düzenlemeliyiz. Ne ülkemizde ne de dünyada hiçbir şey birkaç ay öncesi gibi olmayacaktır. Hayatımızı tedbir öncelikli yeni düzene göre yürütmek mecburiyetindeyiz. Yeni dönemi kontrollü sosyal hayat olarak tanımlıyoruz.

"MASKE ARTIK HAYATIMIZIN VAZGEÇİLMEZ BİR PARÇASI HALİNE GELECEKTİR"

Maske kullanmayı alışkanlık haline getireceğiz. Sokakta, iş yerinde, toplu taşıma alanında, sosyal hayatın her alanında insanlarla aramızda en az 1,5-2 metre mesafe bırakacağız, ellerimizi her fırsatta yıkayacağız. Maske, mesafe ve temizlik üçlüsü artık hayatımızın vazgeçilmez birer parçası haline gelecektir.

BAYRAMDA 4 GÜN SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI UYGULANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 23-24-25-26 Mayıs'ta 81 ilde sokağa çıkma kısıtaması uygulanacaktır.

 

Paylaş