11. Ankara Kitap Fuarı Başlıyor

11. Ankara Kitap Fuarı Başlıyor

Kültür Edebiyat

 Avrasya Yazarlar Birliğinin desteğiyle düzenlenen 11. Ankara Kitap Fuarı, 6-15 Ocak tarihlerinde ATO Congresium'da başlayacak.

Eylül Fuarcılık Koordinatörü Remzi Çayır, bir restoranda gerçekleşen basın toplantısında, konuk ülke olarak Kazakistan'ın ağırlanacağı fuara 250 yayınevinin katılacağını, fuarda 300 imza ve 50'ye yakın konferans etkinliğinin gerçekleştirileceğini söyledi.

SAHAFLAR DA YER ALACAK

Çayır, Ankara'da kültür, sanat ve edebiyata değer vermiş isimlere açılışta plaket takdim edileceğini, fuara onur yazarı olarak Ahmet Ümit ile Rus yazar ve şair Mihail Sinelnikov'un katılacağını bildirdi.

11. Ankara Kitap Fuarı'nın Milli Eğitim Bakanlığı, Avrasya Yazarlar Birliği, KOSGEB ve Kazakistan'ın organizatörlüğü ve desteğiyle gerçekleşeceğini ifade eden Çayır, "Türkiye'nin en büyük yayınevleri fuarda yerlerini alacak. İstanbul'daki tarihi Cağaloğlu'nda gerçekleşen tarihi sahaflar festivali de fuarımızda yer alacaktır" dedi.

300 BİNİ GEÇECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR

Çayır, fuara katılımın geçen yıla oranla artacağını umut ettiklerini belirterek şöyle devam etti: "Geçen sene 10. Ankara Kitap Fuarı'na 300 bini aşkın ziyaretçi katıldı. Bu sene katılımın katlanarak artacağını düşünüyoruz. Pek çok yayın evimiz katılacak, çok çeşitli olması nedeniyle de Türkiye'nin en renkli yayınevi diyebiliriz. Fuarımıza her sene olduğu gibi bu sene de ünlü yazarlarımız katılacak. Ayrıca MEB işbirliğiyle okullarımızda eğitim gören 4-5 bin öğrencilerimizin fuarımıza katılımını sağlayacağız."


 

Paylaş