Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi yattı mı, ne zaman yatıyor?

Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi yattı mı, ne zaman yatıyor?

Yaşam

 Evlilik kredisi başvuru şartları ve başvuru ekranı...

Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisi başvurusunda bulunanlar kredi ödeme tarihine odaklandı! Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında evlilik kredisi ödeme tarihini açıkladı. Evlilik hazırlığı yapan gençler, ''Evlilik kredisi başvuru şartları ve başvuru ekranı' aramasını yapıyor. 150 bin TL evlilik kredisi ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvuruların alınan faizsiz evlilik kredisi için ödeme takvimi belli oldu. Pilot uygulama olarak Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da geçerli olacak 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira evlilik kredisi ne zaman yatacak?

EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN YATACAK?

Deprem bölgesi içerisinde yer alan Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya pilot uygulamaya dahil edilmişti.

Başvuruda bulunan genç çiftlerin evlilik kredisi ödemeleri 21 Mayıs günü itibariyle yapılacak. Konu hakkında Bakan Göktaş şu ifadelere yer verdi: ''Proje kapsamında başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi desteği sağlıyoruz. Fondan yararlanmak isteyen gençlerin Bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanması, bununla birlikte evlilik sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmesi gerekiyor. Başvurularını yapan çiftlerden şimdiye kadar başvuruları onaylanan 2 bin 283 çifte evlilik ve danışmanlık hizmeti vermeye başladık. Eğitim programlarına katılıp resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlerimize yönelik ödemeler bugün itibarıyla başlıyor. İlk etapta başvurusu onaylanan ve evlilik öncesi eğitim programına katılan 450 çifte toplam 67,5 milyon lira destek vereceğiz.''


 

Paylaş