İstanbul arkeolojisinden kesitlerin sunulduğu "İstanbul Kazıları" sergisi devam ediyor

İstanbul arkeolojisinden kesitlerin sunulduğu "İstanbul Kazıları" sergisi devam ediyor

Kültür Edebiyat

 Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde İstanbul arkeolojisinden kesitlerin sunulacağı "İstanbul Kazıları" adlı sergi başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde İstanbul arkeolojisinden kesitlerin sunulacağı "İstanbul Kazıları" adlı sergi devam ediyor.

Sultanahmet’teki Türk ve İslam Eserleri Müzesi’ndeki (TİEM) sergi açılışına İstanbul Valisi Davut Gül ve arkeoloji, kültür ve sanat dünyasından pek çok kişinin katılım sağladığı sergide 9 gün geride kaldı.

İstanbul arkeolojisinden kesitler sunan sergide kalan günlerde düzenlenecek olan etkinlikler ise şu şekilde:

9 Kasım 15.00'te, "Kent Arkeolojisi Kavramı ve Üniversite Eğitim Sürecindeki Yeri" panel ve gezisi. Yöneten Ayşe Erdoğdu. Konuşmacılar, Zeynep Erdem, Kadir Pektaş, Mustafa Hamdi Sayar.

14 Kasım 15.00'te, "Kent Arkeolojisinde Alan Yönetimi ve Proje Paydaşları ile İletişim" panel ve gezisi. Yöneten Ekrem Aytar. Konuşmacılar, Mehmet Ali Polat, Ahmet Hamdi Bülbül, Emre Öncü. Gezi Rehberi Mehmet Ali Polat, Emre Öncü.

16 Kasım 15.00'te, "Kent Planlaması Açısından Sit Alanları ve Kent Arkeolojisi" panel ve gezisi. Yöneten Turgut Saner. Konuşmacılar: Mustafa Turhal, Şafak Nergiz, Sevinç Çelik. Gezi Rehberi Emrah Kahraman, Emir Son.

21 Kasım 15.00'te, "Kent Arkeolojisi ve Restorasyon" panel ve gezisi. Yöneten Sait Başaran. Konuşmacılar: ufuk Kocabaş, Eftal Kiraz, Nevhiz Koyukan. Gezi Rehberi Yusuf Tokgöz, Sedat Öztopbaş.

23 Kasım 15.00'te, "Arkeolojinin Birlikte Çalıştığı Bilim Dalları" panel ve gezisi.

Yöneten Yasemin Yılmaz. Konuşmacılar: Burhan Ulaş, Vedat Onar, Namık Yalçın. Gezi Rehberi Yusuf Çurku ve Gökhan Yıldırım.

Sultanahmet'te yer alan Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde İstanbul arkeolojisinden kesitler sunacak olan "İstanbul Kazıları" sergisi, 26 Kasım tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

 

Paylaş