Emekliye zam düzenlemesinde 3 formül masada!

Emekliye zam düzenlemesinde 3 formül masada!

Yaşam

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı yapılacak olan düzenlemelere çevrildi. Emekliye zam düzenlemesinde 3 formül gündeme geldi. Peki bunlar neler? İşte detaylar...

Milyonlarca emeklinin gözü TBMM'ye çevrilmiş durumda. Emekliye zam düzenlemesinde hangi formüller konuşuluyor? Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram merak edilenleri cevapladı. Bayram açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "“Emekliye zam düzenlemesi şu anda gündemde. Ekim ayında Meclis’in açılmasıyla birlikte ilk gelecek kanuni düzenleme de emeklilere yönelik olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı talimat verildiğini söyledi. Sayın Binali Yıldırım da aynı şekilde ara bir zam yapılabileceğini işaret etmişti.

Emeklilere 100'üncü yıl ikramiyesi: İşte masadaki rakam!

Emeklilik sistemi için 3 farklı yenilik!

Emeklilere 100'üncü yıl ikramiyesi mi geliyor? AK Parti'den emekli maaşlarına zam açıklaması!

Burada en düşük emekli maaşları 7500 TL seviyesinde kaldı. Eski asgari ücrete emekli maaşı arasındaki oran yüzde 88 civarındaydı. Şu anda yeni asgari ücretle bakıldığında yüzde 66 oranına düştü. Yani emekli ile asgari ücretlilerin maaşı arasındaki makas açılmış oldu.

Bunun yüzde 88 seviyesine gelmesi için en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesine gelmesi gerekiyor. 10 bin TL’lik bir zam için seyyanen bir artış mı olacak yoksa oransal mı? Hep birlikte göreceğiz.

‘ORANSAL ARTIŞ EMEKLİNİN CEBİNE YANSIYACAK’

Doğru olan şu: En düşük kök maaş şu anda 4500-5000 TL arasında. Normal şartlarda devletimiz bunu tamamlayarak 7500 TL’ye artırıyor. Ancak emeklilerin daha sonra zamlardan faydalanılabilmesi adına kök maaşlara seyyanen zam yapılmadı. 5 bin TL olan kök maaş eğer seyyanen zamla 10 bin TL’ye getirilirse bundan sonra yapılacak her oransal artış emeklinin cebine yansıyacak.

 

Paylaş