Yıldız Tozu'nun özel gösterimi yapıldı! "Sektöre örnek olacak film"

Yıldız Tozu'nun özel gösterimi yapıldı! "Sektöre örnek olacak film"

Kültür Edebiyat

  Yıldız Tozu'nun özel gösterimi yapıldı! "Sektöre örnek olacak film"

Yazar Mustafa Kutlu'nun çocuk kitabından uyarlanan “Yıldız Tozu” sinema filminin özel gösterimi yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in de katılım gösterdiği gösterimde Yazar Mustafa Kutlu, Haber7 mikrofonlarına açıklamada bulundu.

Geçen yıl çekimleri Erzincan Kemaliye’de tamamlanan Mustafa Kutlu’nun tek çocuk hikâye kitap uyarlaması “Yıldız Tozu” sinema filmi, 22 Eylül 2023’de sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

ÖZEL GÖSTERİM

Ahmet Sönmez’in yönetmenliğinde çekilen “Yıldız Tozu” filmini vizyona girmeden Emaar Paribu Cineverse sinemalarında özel gösterime katılarak ilk okul öğrencileriyle birlikte izleyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Yazar Mustafa Kutlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür, Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, ATV Genel Müdürü Hacı Ali Türkarslan, Yapımcı Yönetmen Ahmet Sönmez ve ortak yapımcı Koray Genç ile birlikte izledi.

Öğrencilerin coşkulu alkışları içinde sinema salonuna giren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tam anlamıyla sinema keyfi yaşadı.

“ÇOK ÖZEL BİR GÜN BENİM İÇİN”

Yazar Mustafa Kutlu, özel gösterimde film ile ilgili Haber7 mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

Kendisi için özel bir gün olduğunu belirten Mustafa Kutlu, “Kanal 7 kuruluşundan beri içinde bulunduğum bir müessese. Yıldız Tozu benim tek çocuk kitabım. Kanal 7’de filmler çekmiş ve öteden beri tanıdığım arkadaşım Ahmet Sönmez ile iki Kanal 7 elemanı burada buluştuk. Çocukluk hepimizin içinde yaşanan bir masumiyet, sevgi, merhamet, güzellik… Bunu çocuklarla beraber paylaşmak çok güzel bir şey. Yanımda torunum ve oğlum var. Onlarla beraber… Özel bir gün benim için. Kanal 7 ile görüşmek de benim için özel oldu.” diye konuştu.

İYİ Kİ BEN BU HİKAYEYİ YAZMIŞIM, İYİ Kİ AHMET BUNU ÇEKMİŞ”

Yazar Mustafa Kutlu, Ahmet Sönmez'in iyi bir yönetmen olduğuna işaret ederek, "Doğu Anadolu'da Kemaliye diye bir yer var. Orada gördüğümüz yer bir köydür. Sadece Cumalıkızık değil, Kemaliye'de de böyle yerler olduğunu görün. Dört dörtlük bir film olmuş. İyi ki ben bu hikayeyi yazmışım, iyi ki Ahmet bunu çekmiş. Çok sevinçliyim." diye konuştu.

Kutlu, hikayesinin beyazperdeye uyarlanmasının kendisini çok mutlu ettiğini ifade ederek, sinemaseverleri iyi bir filmin beklediğini dile getirdi.

“SEKTÖRE ÖRNEK OLACAK BİR FİLM”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, filmi izlemeleri için Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki öğretmen ve öğrencilere tavsiye edeceğini dile getirdi.

Tekin, gösterimin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Mustafa Kutlu'nun hikayelerini sürekli okuduğunu ve sevdiğini belirtti. Anadolu coğrafyasında yaşayan köylerimizin beyaz perdeye aktarılması gerektiğini kaydeden Tekin, "Filmde o ambiyans yansıtılır mı diye merak içindeydik. Ben çok beğendim. Hem filmin yapılışı hem hikayenin işleyişi hem de filmin yapıldığı coğrafya itibariyle Anadolu medeniyetinin yükseldiği insanların yaşadığı çok çok güzel köylerimiz, mekanlarımız var. İnşallah bu açıdan da sektöre örnek olur. Anadolu'daki bu köyler tanınmış olur.” dedi.

“GÜZEL İŞLENMİŞ”

Filmi beğendiğini dile getiren Tekin, "Gerçekten konusu itibarıyla, vermek istediği mesaj itibarıyla güzel işlenmiş bir film. Hem Mustafa Kutlu'ya hem yönetmenimize içtenlikle teşekkür ediyorum. Ben filmin izlenmesini istiyorum, izlenmesi için ne gerekiyorsa ona göre kararlarımızı alacağız inşallah." diye konuştu.

“ANADOLU TOPRAKLARININ KOKUSUNU YANSITMAYA ÇALIŞTIK”

Yönetmen Ahmet Sönmez ise Bakan Tekin'e teşriflerinden ötürü teşekkür ederek, "Mustafa Kutlu hikayesini filme uyarlamak benim için çok keyifli bir şey. Biz elimizden geldiğince Anadolu topraklarının kokusunu yansıtmaya çalıştık. Artık takdir seyircimizin. İnşallah hakkını bulur." dedi.

FİLM, ÇOCUKLARIN İLGİSİNİ ÇEKTİ

Haber7 mikrofonlarına konuşan çocuklar filmi beğendiklerini dile getirdi. Filmi çok eğlenceli bulan çocuklar, "Bence herkes filmi izlemeli" tavsiyesinde bulundu. 

Özel gösterime katılan çocuklara bir de Yıldız Tozu kitabı hediye edildi. 

YILDIZ TOZU FİLMİNİN KONUSU NE?

Mustafa Kutlu’nun çocuk hikâyesinden uyarlanan Yıldız Tozu filminin yapımcılığını 24 Kare Film Yapım ve Sinehane üstleniyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise ödüllü yönetmen Ahmet Sönmez bulunuyor.

Filmin baş rollerinde Açelya Devrim Yılhan, Serdar Özer, Toprak Can Adıgüzel, Türkü Turan yer alırken, çocuk oyuncular Berat Çağan ve Süleyman Biçen izleyenleri performanslarıyla şaşırtacak.

BİR ÇOCUĞUN DUYGU YÜKLÜ ÖYKÜSÜ

Küçük bir kasabada, kardeşini kaybetme korkusuyla karşı karşıya kalan bir çocuğun duygu dolu öyküsü.

Berrak bir yaz gecesidir. Kenan ve abisi Mustafa, evlerinin damında sırtüstü uzanıp yıldızları seyrederken kendi yıldızlarını seçerler. Kenan’ın abisi yıldızlardan söz eder. Günün birinde Almanya’dan dayıları gelir. Mustafa’ya bisiklet getirir. Kenan’ın abisinin de bir bisikleti vardır artık. Bisikletini o kadar seviyordur ki, Kenan’ı bile yaklaştırmaz yanına. Kenan her defasında yalvarır, huysuzluk çıkarır fakat abisi bisikletini paylaşmak istemez.

Bir gün dayısıyla damda otururken bir yıldız kayar. Kenan kayan yıldızlara ne olduğunu sorar.  Dayısı “Eğer bir yıldız kaydıysa o yıldızın sahibi ölmüştür” diye anlatır. Kenan üzülür, kayan bir yıldız görmek istemez.

Bir sabah erkenden, delicesine bir gürültüyle kapıları çalınır. Gelen, abisinin yakın arkadaşı Abdurrahman’dır. Kenan’ın bisikletle şarampole yuvarlandığını haber verir. Oysa herkes Kenan’ı evde sanmaktadır. Anne ve babası Kenan’ın yanına koşarlarken, abi bu kaza için kendini sorumlu tutar. Kenan’ın durumu ciddidir.

Mustafa şehre götürülen kardeşinden bir haber alıncaya kadar büyük bir duygu yoğunluğu yaşar. Çok sevdiği bisikletini tekrar görmek bile istemez.

Evlerinin damında, bu kez Kenan olmadan yıldızları seyreder. Kayan bir yıldız görür. Bu Kenan’ın yıldızıdır. Olanca hızıyla yıldızı tutmak için koşar, koşar...

Aile ilişkilerinin ve kardeşlik bağının önemini anlatan bir film.

Bir çocuğun mutluluğunu ve hayallerini önemseyecek, dünyaya onun yüreğinden bakacaksınız.


 

Paylaş