Kutsal mekanlara sanatla yolculuk

Kutsal mekanlara sanatla yolculuk

Kültür Edebiyat

 İstanbul'un mistik ruhunu sanatın büyülü dokunuşuyla birleştiren ressam Amine Sultan Tan'ın "Ruh-u Revan" adlı sergisi, Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi'nde açıldı.

Sergide mukaddes mekanlar ressamı olarak tanınan Tan'ın 10 yıllık bir süreçte tamamladığı 80 eseri yer alıyor. Açılışını eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı'nın eşi Sabriye Şentop'un yaptığı serginin ilgi çeken parçalarından biri, "Zeytin Bahçesinde Kudüs" isimli eser.

BİR DİĞER ORİJİNALİ DE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN EVİNDE BULUNUYOR

Bu özel eserin bir diğer orijinali Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evinde bulunuyor. Bu eser Tan tarafından yeniden resmedilerek sergideki diğer özel parçalar arasında yerini aldı.

Ayrıca, sanatçının "Ayasofya ve Kudüs'ün Özgürlük Hikayesi" adlı başak bir eseri de yine Ankara'da Cumhurbaşkanlığı külliyesinde bulunuyor.

İSTANBUL'UN MİSTİK HAVASI

Sergideki özel eserlerin bir kısmı sanatçının kendi kadrajından çektiği fotoğraflardan resmettiği yağlı boya tablolardan oluşuyor. Sergideki eserler arasında Osmanlı resimlerinden doğa manzaralarına, çiçeklere ve üzümlere kadar çeşitli temalar işlenmiş.

Kutsal mekanlarla ilgili eserler sergileyen Tan, sergisinde kutsal mekanların farklı ve orijinal yorumlarını sunuyor. Kapanışı yarın yapılacak olan "Ruh-u Revan" sergisi, İstanbul'un mistik ve tarihi atmosferini sanatın büyülü dünyasında buluştururken, kutsal mekanların ve İstanbul'un tarihine yapılan sanatsal yolculukla ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor.


 

Paylaş