Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması!

Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması!

Yaşam

 ASGARİ ÜCRET TEMMUZ AYINDA YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

Temmuz ayında asgari ücret yeniden değerlendirilecek. Biz asgari ücreti hesaplarken birkaç parametreyi dikkate alıyoruz.

En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak. Hazırlıklarımız var.

mekli ve memur maaşına zam geliyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'en düşük memur maaşı 22 bin TL olacak' ve 'refah payı' müjdesi sonrası bakanlıklarda hummalı bir çalışma başladı. Öte yandan emekliye zam düzenlemesi için kademeli artış beklenirken, Merkez Bankası'nın yeni beklenti anketi, zamlarda doğrudan belirleyici olacak 6 aylık enflasyon rakamlarına ışık tuttu. İşte milyonlarca vatandaşın merak ettiği olası polis, öğretmen, hemşire, doktor maaşları...

EMEKLİYE ZAM DÜZENLEMESİ 

Emekliye zam düzenlemesi geliyor. 6 aylık enflasyon oranına ilaveten refah payı ile yeni maaşlar belirlenecek. Burada daha düşük maaşlara daha yüksek zam oranı verilecek. Yüksek maaş alanın kaybı olmayacak.

Sadece orana göre maaş belirlemek alt grupta maaş alanlarla üst grupta maaş alanlar arasında giderek açılan bir makasa işaret ediyordu. Milli gelirin daha homojen olarak tabana yayılması için sosyal devlet anlayışı çerçevesinde bu düzenleme gerçekleştirilecek.

Sınıflandıracak olursak; 7 bin 500-10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzerine kademeli olaram emekli zammı belirlenecek. Detaylar yeni hükümetin kurulmasından sonra şekillenmeye başlayacak. Burada en düşük emekli maaşının da Temmuz ayında yeniden belirlenmesi de masada bulunuyor.

 

Paylaş