Roman ve Coğrafya – Edebiyat ile Balkanları Okumak

Roman ve Coğrafya – Edebiyat ile Balkanları Okumak

Kültür Edebiyat

 Necla Dursun'un kaleme aldığı "Roman ve Cağrafya - Edebiyat ile Balkanları Okumak" adlı kitabı raflardaki yerini aldı.Okur Kitaplığı tarafından yayınlanan eser, Balkan romanına farklı bir bakış açısı sunuyor.  

Necla Dursun “Roman ve Coğrafya - Edebiyat ile Balkanları Okumak” adlı kitabında bölgeyi sadece edebiyatıyla değil, gelenekleri, günlük yaşantısı ve sosyolojisiyle de tanıma fırsatı veriyor.

 

Kitap Tanıtım Yazısı:

Yazıları akademik çalışmalar kadar verimli ama verdiği haz şiir tadında ve akıcı. Ruhu olan bir kitap var karşımızda. Balkanlar romanına farklı bir bakış açısı sunacak ve bu kitaptan bir coğrafyayı sadece edebiyatıyla değil, gelenekleri, günlük yaşantısı, sosyolojisi ile de tanıma fırsatı verecek herkese.

Leyla Şerif Emin (Üsküp, Kuzey Makedonya)

 

Şehirler dinlemesini bilene kendini anlatır. Balkan Şehirleri ise insana roman tadında en edebi kelimeler olarak anlatır kendini. Balkan şehirlerinin roman kahramanları üzerinden anlatılışına şahitlik etmenizi istiyorum.

Mehmet Mazak

 

Çalışmasının her aşamasında samimi duygularını, düşüncelerini, ruhunu vererek Balkanlarda yaşamanın kaderinin izleğindeki Dursun’un bu değerli çalışması Balkan sevdalılarına yepyeni, ilginç, orijinal ve değişik bir bakış açısı sunmaktadır.

 Dr. Taner Güçlütürk (Prizren, Kosova)

 

Necla Dursun’un mekân ekseninde bu güne kadar pek yapılmamış olan Balkan coğrafyasının edebî eserler içindeki izlekleri üzerine çalışması, mekânı hem coğrafî bir olgu olarak değerlendirmekte hem de edebî bir unsur olarak yansımalarını gözler önüne sermesi açısından önemlidir.

Bilal Can 

 

Paylaş