Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir yıllık kira bedelini ödeyeceğiz!

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir yıllık kira bedelini ödeyeceğiz!

Yaşam

 Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımızın 1 yıllık kira bedelini ödeyeceğiz. İstedikleri yerde ev tutabilirler, yerleşebilirler." dedi.

SON DAKİKA HABERİ:  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin vurduğu Adıyaman'daki çadır kentte incelemelerde bulundu. Bölgede açıklamalarda bulunan Erdoğan, çadırda kalmak istemeyen depremzedeler için bir yıllık kira bedelinin ödeneceğini duyurdu. 

Erdoğan, hane başına da 15'er bin liralık destek sağlanacağını vurguladı.

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Öncelikle 10 ilimizde ciddi yıkımlar oldu. Adıyaman'dayız sonrasında da Malatya'ya hareket edeceğiz. 

Maalesef son tespitlere göre 10 ilimizde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 18 bin 991'e, yaralı vatandaşlarımızın sayısı 75 bin 523'e yükseldi.

Bu tür afetlerde hayatını kaybedenler şehittir.

Bazı kendini bilmezler marketleri soyuyorlar, iş yerlerine saldırıyorlar. Bazıları da suiistimaller peşinde koşuyorlar. OHAL ile devlet bu konudaki yetkileri eline almış, bunlara gerekli olan müeyyideler uygulanacaktır.

Devletimiz ve milletimiz tüm imkanlarıyla vatandaşımızın yanındadır. 

"İSTEDİĞİMİZ HIZA ULAŞAMADIĞIMIZ BİR GERÇEK"

Şu ana kadar 94 ülkeden gelen yardım geldi. 144 binden fazla kişiyle belki de dünyanın en büyük arama-kurtarma ekibini toplamamıza rağmen maalesef kurtarma çalışmalarında istediğimiz hıza ulaşamadığımız bir gerçektir. Altında insan olan hiçbir bina bırakmama kararlılığıyla arama kurtarma çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Milletimiz şahittir ki, bakanlıkları belediyeleri tüm kurumları hangi görüşten olursa olsun, vatandaşlarımızın her biri depremzelerimizin yanında olmak için var gücüyle yanlarında olmuştur.

Her zaman önceliğimiz insan, can olmuştur. İstismara fırsat vermeyeceğiz, bu konudaki samimiyetimiz kimse tarafından sorgulanamaz.

Bir yıl içinde bu binaları elimizdeki tip projelerle sahiplerine tespit edeceğiz.

ÇADIRDA KALMAK İSTEMEYENE KİRA DESTEĞİ

Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımızın 1 yıllık kira bedelini ödeyeceğiz. İstedikleri yerde ev tutabilirler, yerleşebilirler.

Türk Hava Yolları gideni de geleni de ücretsiz olarak getirmek zorundadır. Milletim bundan da haberdar olsun.

"RASTGELE YARDIM TOPLAYIP YOLA ÇIKARMAYIN"

Ülkemizin dört bir yanından ve yurt dışından deprem bölgesine yardım malzemeleri yağıyor. Deprem bölgesindeki yardımların belirli bir plan içinde toplanması, dağıtılması gerekiyor. AFAD'la veya bölgede yardım faaliyeti gösteren Kızılay başta olmak üzere irtibata geçmeden rastgele yardım toplayıp yola çıkarmayın.

Nakdi yardımların AFAD üzerinden yapılması istismarları ortadan kaldıracak bir yöntemdir. İş dünyamızdan, esnafımıza her kesimden insanımızın AFAD hesaplarına yaptıkları yardımların her kuruşu, deprem bölgesindeki faaliyetler için harcanmaktadır.

Hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15'er bin lira vermenin hazırlığını yapıyoruz.

Yağmacılık yapanlara da siyasi yağma yapmak isteyenlere de müsaade etmeyeceğiz.

MALATYA'YA DA GEÇECEK

Kahramanmaraş ve Pazarcık ilçesi, Hatay ve İskenderun ilçesi ile Adana'da önceki gün deprem sonrası çalışmalarla ilgili bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün de Gaziantep, Kilis ve Osmaniye'deki afetzedelerle bir araya geldi.

Erdoğan, bugün depremlerden etkilenen yerlerde incelemelerde bulunmak üzere Esenboğa Havalimanı'ndan Adıyaman'a hareket etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Adıyaman'ın ardından Malatya'yı da ziyaret etmesi bekleniyor.

 

Paylaş