“PEŞİMDEKİ MELEK” RAFLARDA YERİNİ ALDI

“PEŞİMDEKİ MELEK” RAFLARDA YERİNİ ALDI

Kültür Edebiyat

BİR GAZETECİNİN ÖLÜM VE YAŞAM SINIRINDAKİ HİKAYESİ

 25 yıldır uluslararası medyada tanınan gazeteci, yazar Yılmaz Akıncı’nın ilk kitabı “Peşimdeki Melek” raflarda yerini aldı.

Milyonlarca insanın hayatına mal olan ve İnsanlık tarihi kadar  eski savaşlardan çıkarılmamış derslerle yüzleşeceğimiz bu kitapta, yazarın Paris’te başlayan hikayesinin, savaş bölgelerinde   zaman zaman arkadaşları ile yaşadığı deneyimlerle buluştuğu, soluksuz okuyabileceğimiz bir hikayeye evrildiğine tanıklık edeceğiz.

Mona Yayınlarından çıkan ve raflarda yerini alan kitap için yazar Yılmaz Akıncı: "Kitabımın okuyucuyu görünen ve görünmeyen dünyaların kesiştiği ,savaş ve barışın irdelendiği bir düzlemde buluşturacağını,   merak, farkındalık ve hayatı sorgulatan bir dünya ile buluşturacağını   düşünüyorum. Kitapta Kahramanin yaşadığı her deneyimde, ölümle sınanırken, zaman zaman  peşimdeki melek diye adlandırdığı bir güç  tarafindan korunmasi,  hayatı sorgulaması konu alınıyor" dedi.

Gercek olaylardan esinlenen ve Yazarin beyaz renge adadığı kitap  bir donem Türkiye'sinden izler de barindiriyor. 

Savaşların toplumlar üzerindeki etkisini bir gazetecinin yaşamsal deneyimleri ile sorgulayacağımız Kitap D&R kitap  ve tüm online mecralardan temin edilebilir.


 

Paylaş