YAPI KREDİ AFİFE TİYATRO ÖDÜLLERİ 24. KEZ SAHİPLERİNİ BULDU

YAPI KREDİ AFİFE TİYATRO ÖDÜLLERİ 24. KEZ SAHİPLERİNİ BULDU

Kültür Edebiyat

 Türkiye’nin en prestijli ve uzun soluklu tiyatro ödülü Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, 19 Ekim Çarşamba akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerine kavuştu. Pandemi dönemi sebebiyle iki yıl aradan sonra tiyatro sanatçılarını yeniden onurlandırmaya başlayan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde toplam 16 dalda ödül verildi. Sanat ve iş dünyasını bir araya getiren ödül töreninin bu seneki sunuculuğunu ise Nezaket Erden ile Ali Yoğurtçuoğlu üstlendi.

 24. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde, Türk tiyatrosunu geliştiren ve dönüşümünde öncü olan oyun yazarlarına verilen Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nün sahibi Gomidas isimli oyunuyla Ahmet Sami Özbudak oldu. Komedi ya da müzikal dalındaki oyunlara verilen Haldun Dormen Özel Ödülü’nü Amadeus kazanırken, tiyatronun gelişimine katkıda bulunan isimlere verilen Yapı Kredi Özel Ödülü’nün sahibi Zihni Göktay oldu. Tiyatro tarihine geçen ustalara takdim edilen Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü ise Engin Uludağ’a verildi.  

 

“Tiyatro varsa biz varız’’

 

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri ile hayatını tiyatroya adamış büyük sanatçı Afife Jale’nin adını yaşatırken, tiyatroya verilen emekleri desteklemeye devam ettiklerini belirten Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri Jüri Başkanı Prof. Dr. Merih Tangün, sözlerine şu şekilde devam etti: “Dünyanın tiyatrosuz kaldığı pandemi döneminin ardından çok kıymetli tiyatro camiasını yeniden bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Aradan geçen iki yılın ardından Türk tiyatrosunun en özel gecesi olan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde tiyatro sanatçılarımızı onurlandırmaya onlara teşekkür etmeye yeniden devam etmek bizim için çok büyük bir heyecan. Bu heyecan ve mutluluğumuzu, tiyatroya olan aşkımız ve saygımızda borçluyuz. Çünkü tiyatro varsa biz de varız. Türk kadınına, tiyatronun sahnelerinin kapılarını cesurca açan Afife Jale’nin anısını yaşatmaya devam etmekten gurur duyuyoruz.

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, her zaman doğru ve adil bir değerlendirme için titizlikle çalışan ve kendini sürekli yenileyen bir organizasyon. Zaman içerisinde Türkiye’nin en uzun soluklu ve prestijli ödül organizasyonlarından birine dönüşen Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde en büyük hassasiyetimiz, değerlendirme süreçlerimizin adil, şeffaf ve doğru olması. Bu nedenle pandemi sebebiyle verilen ara sebebiyle bu seneyi “24. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri Özel Değerlendirme Sezonu’’ olarak ele aldık. 24. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri Özel Değerlendirme Sezonu için bu sene de çok değerli yüzlerce oyun izledik. Bu çok özel sezonunda ise 15 Mart 2019’dan 22 Nisan 2022’ye kadar olan dönemdeki oyunları değerlendirdik. Bu anlamda dopdolu geçen bir sezonu geride bıraktık. Ortaya koyulan eserler, yetişen çok yetenekli isimler ve tüm emek verenleriyle, tiyatromuzun çok açık bir şekilde güçlenmeye devam ettiğini gördük. Başta tiyatromuzu var eden tüm tiyatro sanatları olmak üzere ödülleri sahiplerine ulaştıran değerli jüri üyelerimize, Afife Tiyatro Ödülleri İcra Kurulu’na, Yapı Kredi’ye ve bu kıymetli organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sezon boyunca göstermiş oldukları başarılı performanslardan ötürü aday olan ve ödül kazanan tüm sanatçıları gönülden tebrik ediyorum.”

 

Bilgi için: Artı İletişim Yönetimi / Emircan Karataş / 0212 347 03 30 / ykb@artipr.com.tr

 

 

 

 

Paylaş