Fazıl Say, "Hayat Ağacı" eseriyle Zorlu PSM'de

Fazıl Say, "Hayat Ağacı" eseriyle Zorlu PSM'de

Müzik

  Zorlu PSM, 10. yılını Fazıl Say ve Jamal Aliyev’in unutulmayacak performansıyla kutluyor! Fazıl Say'ın Zorlu PSM’nin siparişi üzerine bestelediği "Hayat Ağacı" süitinin dünya prömiyeri, Yekta Kopan'ın sunumuyla 16 Eylül’de Turkcell Sahnesi’nde.

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say 16 Eylül'de Zorlu PSM'de muhteşem bir konserle dinleyici ile buluşacak. Konserde sanatçının Zorlu PSM'nin siparişi üzerine 2021 yılında viyolonsel ve piyano için bestelediği Hayat Ağacı süitinin dünya prömiyeri gerçekleşecek. “Hayat Ağacı”nın seslendirildiği süre boyunca, Refik Anadol’un yapay zekâ ile tasarladığı, Lalin Akalan küratörlüğünde hayata geçirilen, veri heykeli de sahnede olacak.

Bu özel gecede, Say’ın piyanosuna son dönemin gelecek vadeden genç yeteneklerinden Jamal Aliyev eşlik edecek. "Hayat Ağacı" eserinin ilk seslendirilişinin yanı sıra Say'ın "Dört Şehir" sonatı ve C. Franck'ın viyolonsel ve piyano sonatı da sanatçıların müthiş yorumuyla dinlenecek diğer eserler arasında. Sanatçının var oluşunda güçlü bir anlam taşıyan değerlerin ve kişilerin; onun yaşamının, anılarının, düşünsel dünyasının içinde büyümesini ve köklenmesini eşsiz melodilerle anlatan "Hayat Ağacı" aynı zamanda Fazıl Say'ın yüzüncü eseri olma özelliğini de taşıyor. Eser, bu anlamda, geçmişe ve geleceğe atıfta bulunan, umuttan tek bir an bile vazgeçmeyen; köklü ve güçlü bir zaman simgesi. Eserin bölüm başlıkları da eserin temasını güçlendiren özel isimlere sahip;  "Umut", "Babam Ahmet Say", "Ece", "Annem anısına" ve "Hayat Ağacı"...


 

Paylaş