15 Temmuz Beste Yarışması başlıyor

15 Temmuz Beste Yarışması başlıyor

Kültür Edebiyat

 15 Temmuz Derneği ve Bahçelievler Belediyesi’nin hayata geçirdiği 15 Temmuz Beste Yarışması başlıyor. 14 Temmuz 2022 Perşembe günü yapılacak basın lansmanı ile tanıtılacak olan yarışmanın sonuçları 2023 yılında açıklanacak.

Profesyonel ya da amatör tüm müzisyenlerin katılabileceği yarışmayla, 15 Temmuz ruhunu yansıtan eserler ile bu eserleri besteleyen ve icra eden sanatçıların bir çatı altında toplanması hedefleniyor.

Sanatçılar www.15temmuzbesteyarismasi.com adresinde bulunan katılım formunu doldurarak eserlerini Mp3 ya da M4a formatında yükleyebilecek. 15 Mart 2023 tarihine kadar bu sayfada toplanan besteler 5 kişilik bir ön jürinin süzgecinden geçecek. Seçilen eserler daha sonra aralarında Mustafa Şen, Yücel Arzen ve Elif Buse Doğan’ın da bulunduğu 5 kişlik ana jüriye sunulacak. Finalde ödül alan eserler belirlenip kamuoyu ile paylaşılacak.

Birinci olan esere 50 bin TL, ikinci olan esere 25 bin TL, üçüncü olan esere 15 bin TL ve mansiyon alan 5 besteye Düzenleme Kurulu’nun belirleyeceği oranda ödül verilecek.

15 Temmuz ruhunu yaşatmak için gerçekleştirilen Beste Yarışması ile 15 Temmuz Destanının müziğin evrensel dili aracılığıyla geniş kesimlere ulaştırılması ve geleceğe taşınması amaçlanıyor.

Yarışmanın duyurulacağı basın lansmanı programına Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ve 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç’un yanı sıra yarışmanın ana jürisinde yer alan  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Besteci ve Söz Yazarı Yücel Arzen ile Sanatçı Elif Buse Doğan da katılacak.


 

Paylaş