Zam müjdesi! Milyonlarca özel sektör çalışanı alacak, oranlar netleşti, tarih verildi, en az 1.500 TL

Zam müjdesi! Milyonlarca özel sektör çalışanı alacak, oranlar netleşti, tarih verildi, en az 1.500 TL

Yaşam

 Özel sektör çalışanları asgari ücret zammını bekliyordu. 

Zam ile ilgili hükümetten olumlu açıklamalar gelmeye devam ediyor. Patronlar ise taşın altına elini koydu. Asgari ücret zammı beklenmeden, firmalar kendi zam kararlarını açıkladı. Asgari ücrete zam yapılmasa bile milyonlarca çalışan maaşına zam alacak. Firmalar tek tek açıkladı. Zam tarihi verildi. Zam oranları neteşti. Hangi firma ne kadar zam yapacak? Kimin maaşı kaç lira artacak? İşte ara zam kararı ile ilgili son dakika gelişmeleri...

Enflasyondaki yüksek oranlı artışın sürmesi, çalışan kesimin alım gücünü önemli miktarda düşmesine neden oldu. Çalışanların gözü bir yandan hükümetin açıklayacağı asgari ücret ile ilgili yeni bir karara çevrilirken, hükümetin kararından bağımsız olarak iş dünyasından ücretlere artış beklentisi de arttı.

Hükümetin kararı henüz açıklanmazken, çok sayıda firma çalışanlarına zam yapmak için hareket geçti. Açıklanan zam oranları yüzde 15 ile 30 arasında değişiyor.

Kimi firmalar da ücretlere seyyanen bin TL ile 1.500 TL arasında artışlar yaptığını açıkladı. Bazı firmalar ise temmuz başında ücret artışı yapmaya hazır olduğunu, olası asgari ücret kararını beklediklerini belirtiyor.

Ücret artışlarının yanısıra, bazı firmalar, yol, yemek ve bayram ikramiyeleri gibi yan ödemelerde de iyileştirmeler yaptıklarını bildirdiler.

Asgari ücret artışı çerçevesinde yapılacak zamlarının vergiden muaf kısmın dışına çıkacağı ve artan miktarın vergilendirmeye tabi olacağına da işaret edilerek, bu çerçevedeki artışların da vergiden muaf tutulması istendi.

 

Paylaş