Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası son dakika açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Toplantısı sonrası son dakika açıklamalar!

Yaşam

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de sona erdi.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Türkiye artık siyasi ve güvenlik önceliklerini bizzat kendisi tayin eden bağımsız bir ülkedir. Daha düne kadar bize 'yapamazsınız' dedikleri ne varsa hepsini yaptık yapmayı da sürdürüyoruz. Biz ne yaptığımızı niçin yaptığımızı biliyoruz. Milletimiz gönlünü ferah tutsun. Parlak bir gelecek bizleri bekliyor.

"PARLAK BİR GELECEK BİZİ BEKLİYOR"

Milletim gönlünü ferah tutsun, çektiğimiz her sıkıntıya değecek parlak bir gelecek bizi bekliyor.

Türkiye artık siyasi ve güvenlik önceliklerini kendisi belirleyen ve uygulayan bağımsız bir ülkedir.

Artık devletin bütün kurumları yazışmalarında 'Turkey' değil 'Türkiye' adını kullanacak. Bundan sonra ülkemizin tüm uluslararası muhatapları, kendi kurum ve kuruluşlarımız, vatandaşlarımız göğüslerini gererek devletlerinin adını Türkiye olarak ifade edebilecektir.

Birileri çevre adına sokakları yakıp yıkarken biz evlatlarımıza daha yeşil çevre bırakacak projelere imza attık. Varsın birileri yalanla kendi ülkesinin hayallerini baltalasın. Biz 2053 vizyonumuzu hayata geçirmek için çalışıyoruz."

ENFLASYON MESAJI

Enflasyon sorun mudur? Evet sorundur. Ama Türkiye'nin sorunlarının asıl sebebi tek başına bu başlık mıdır? Kesinlikle değildir. Enflasyon değil, fiili bir hayat pahalılığı sorunu vardır.

Vatandaşlarımızın tasarruf konusunda sorunu yok. Borç tarafından da gayet iyi durumdayız.

Türkiye ekonomisini belli çizginin üzerine çıkartmayarak yüksek faizle yıllarımız heba edilmiştir. Bu kısır döngünün ilk adımı enflasyonun tanımı ile başlıyor. Batının ekonomi mecralarına göbek bağıyla tabi olanlara göre enflasyon insanların ve kamunun aşırı tüketiminden kaynaklanıyor.

Tüketimi azaltıp, fiyatları düşürmek olarak düşünülüyor. Burada kazanan kim? Tuzu kuru bir kesim. Dışarıdan gelen sıcak para sahibi onlar. Ucuzlaya döviz sebebiyle ülkeyi yabancı tüketim ürünlerin pazarı haline getiren ithalatçıları unutmamak lazım. Peki kaybeden kim? İşsiz ve aşsız kalan, umutları törpülenen milyonlar.

Ülkemizin asıl ihtiyacı olan yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyüme esaslı Türkiye ekonomi programımızı uygulamaya başladık.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN NET FAİZ AÇIKLAMASI

Kimse bizden şunu beklemesin bu iktidar faiz artırmayacak, faizi düşürmeye devam edeceğiz. Benim derdim bu ülkede yatırımcı birinci derecede kamu bankalarında düşük faizle sağladığı krediyle yatırıma girsin.

En büyük hassasiyetimiz, istihdamı koruyup, gelir kaybını telafi ederek, fırsatçıların önünü keserek insanımızın üzerine kalıcı yük binmesine engel olmaktır.

3600 EK GÖSTERGE

Meclisimizin takdirine sunacak seviyeye getirdik. Ek gösterge artışıyla çalışan ve emeklisiyle tüm kamu görevlilerine verdiğimiz sözü tutuyoruz. Kamu çalışanları lehine bir fedakarlıkta bulunarak, tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık bir yükseltmeye gitmeyi kararlaştırdık.

Yardımcı hizmetler sınıfındakiler dahil, ülkemizdeki 5,3 milyon kamu görevlimizin tamamı, önümüzdeki yılbaşından itibaren bu düzenlemeden yararlanacaktır.

Genel müdür yardımcılarının ek göstergeleri 3 bin 600'den 4 bin 400'e, şube müdürü, ilçe müdürü seviyesindeki yöneticilerin 2 bin 200'den 3 bine çıkacak."

 

Paylaş