Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika kararı!

Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika kararı!

Yaşam

Hükümet düğmeye bastı! Ev alacak milyonları ilgilendiriyor

Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Ev sahibi ve ev alacak milyonları ilgilendiriyor. Ev fiyatlarındaki fahiş artışla ilgili önemli gelişme. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konut sahibi olmayı kolaylaştıran kredi faiz indirimi duyurusunu fırsat bilerek ev fiyatlarında bir gecede yüz binlerce lira artış yapanlarla ilgili önlemler geliyor. Atılacak adımlar belirlendi. Buna göre satılık ev ilanlarında fiyatlarını artırarak konut fiyatları ve piyasayı etkileyen fırsatçılara fahiş fiyat freni gelecek. Maliye bu kişilere göz açtırmayacak ve konut fiyatlarında denetim dönemi başlatılacak. Satılık ev ilanlarında kampanya sonrası fiyat farkları belirlenecek. İşte 0.99 ve 0.89'luk kredi faiz indirimine ilişkin son dakika gelişmesi..

Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, konut kredi faizlerinin yüzde 0.89'a inmesinin ardından satılık ilanlarındaki ev fiyatları hakkında bir günde yüzde 30'ları bulan fahiş artışlarına karşı harekete geçti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, fahiş fiyat artışlarına karşı vatandaşları korumak için her adımı atacaklarını, müsamaha göstermeyeceklerini duyurdu. Bakanlık müfettişleri konut satışında fiyat farklılıklarının tespiti için sahaya inecek. Özellikle kredi kampanyasından sonra "ilan edilen fiyat farkları" belirlenecek.

BAKAN NEBATİ'DEN AÇIKLAMA: TEDBİRLER GELİYOR

Son dönemde yaşanan konut sıkıntısı, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası özellikle tatil bölgelerinde artan talepler ve faizlerdeki indirim kararı fırsatçılığı da beraberinde getirdi. Yüksek kira, fahiş fiyatla karşılaşan vatandaşlar tüketici dernekleri, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi, Maliye ve Ticaret Bakanlığı'na şikâyet yağdırıyor.

 

Paylaş