Kütüphane sevgisi kısa film oldu

Kütüphane sevgisi kısa film oldu

Kültür Edebiyat

 Esenler Belediyesi İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve iş birliği ile 57. Kütüphaneler Haftası'na özel "Kütüphanede Hayat Var" temasıyla düzenlenen kısa film yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

57. Kütüphaneler Haftası’na özel İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Esenler Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen kütüphane temasına odaklı kısa film yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. “Kütüphanede Hayat Var” temasıyla gerçekleşen yarışmanın ödül töreni Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Törene Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile çok sayıda okul idarecisi, öğretmen ve öğrenci katıldı.

OKUMAK ASLİ VE ULVİ GÖREVİMİZDİR

Kısa film yarışmasının ödül töreninde açılış konuşmalarını gerçekleştiren Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Hepimiz kitapla bir duygusal bağımızın olmasını arzu ederiz, kitapla barışık olmak isteriz ama bu istediğimiz şeyi hayata geçirmekte bazen zorlanırız. Hepimiz biliriz ki hayatı okumak ve hayatı anlamak için kitapla ve kütüphanelerle barışık olmak gerekir. Çünkü biz ilk emri ‘Oku’ diyen bir dinin mensuplarıyız. Çünkü biz kendi medeniyet havzamızda yeryüzündeki insanlığın aydınlığına, yeryüzünün istikametini tayin etmiş büyük bir medeniyetin çocuklarıyız. Bu nedenle okumak bizim en önemli gayretimizdir. Bu gayreti yeniden farkındalıkla ortaya çıkarmamız gerekiyor. Çünkü hayat her zaman bir çan eğrisi gibidir. Bazen iner, bazen çıkar, bazen ise dümdüz olur. Bazen yokuş çıkarsınız, bazen inersiniz. Ama biliriz ki hayatta her zaman dayanacağımız bir şeyimiz vardır. Hayatta dayanacağımız en önemli şey inancımızdır, idealimizdir. Ama inancımızı ve idealimizi besleyen ise kaynaklarımızdır. Bu nedenle okumak bizim için en asli ve en ulvi görevdir. İşte kütüphanelerle ilgili yapılmış kısa film yarışmasının günümüz gençlerinin ve hepimizin dikkatini çekmesi açısından anlamlı bir farkındalık çalışmasıdır. Biz bu farkındalık projelerini yaparken eğer birkaç tane gencimizin gönlünü ve istikametini kütüphanelere kaydırabiliyorsak bu yaptığımız işte zaten maksadımıza ulaşmışız demektir” şeklinde konuştu.

 

Paylaş