Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili flaş gelişme!

Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili flaş gelişme!

Yaşam

 Restoranlar, kafeler, lokantalar hepsini kapsıyor! Tüm yasaklar kalkıyor... Tarih belli oldu

Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili son dakika açıklaması! Tüm yasaklar kalkıyor. Restoranlar, kafeler, lokantaları kapsıyor... Tarih belli oldu. Uzmanlar aşı çalışmaları bu hızda giderse Türkiye iki ay içinde rahatlar ve sokağa çıkma yasakları sonbaharda kalkmış olur ifadeleri kullandı. Yapılan en son açıklamada sokağa çıkma yasaklarının hafta içi ve cumartesi günü 22.00 ile 05.00 arası pazar günü ise tüm gün uygulanmasına karar verilmişti. Yasakların haziran sonuna kadar devam edeceği ifade edilmişti.

Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili son dakika açıklaması! Koronavirüs salgınıyla ilgili son gelişme üzerine Twitter hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Yaşınız 40 veya üstüyse bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz. Yüzde yüz katılım bekliyoruz” diye konuştu.

Aşılama programında 10 Haziran’da yaş sınırı 45’e düşürülmüştü. 13 Ocak’ta başlayan aşılamada toplam uygulanan doz 13 Haziran akşamı itibariyle 33 milyon 712 bin 157'e ulaşmış bulunuyor.

TARİH BELLİ OLDU! BÖYLE GİDERSE... 

Öte yandan son günlerde hızlanan aşılamanın günlük 600 bin sınırına dayanması umutları arttırdı. Hürriyet gazetesinden Meltem Özgenç'in haberine göre, uzmanlara aşı çalışmaları bu hızla devam ederse, koronavirüs ile mücadele eden Türkiye iki ay içinde rahatlar ve sonbaharda normal hayatına geri döner görüşünde.

 Gelinen son durumu değerlendiren uzmanlardan Prof. Dr. Levent Akın, "Günde yarım milyon kişi aşılanırsa temmuzun ortasından sonra her türlü sosyal aktivite yapılabilir. Sonbaharda tedbirler gözden geçirilir" diye konuştu.

 Prof. Dr. Necmettin Ünal, "Aşılama hızını 1 milyona çıkarırsak 2 ayda bu iş biter. Türkiye'ye özgü varyant da ortaya çıkmaz" derken, Prof. Dr. Barış Otlu, "Alınan önlemlerle ve giderek yaygınlaşan aşılama ile bu yıl sonuna kadar normal düzenimize dönebiliriz" dedi.

Prof. Dr. İsmail Balık ise, "Günde 1 milyon doz aşı yaparsak temmuz sonuna kadar toplumsal bağışıklık hedefine erişiriz. Sonbaharda eski normalimize dönebiliriz" açıklamasını yaparak tünelin ucunda ışığın göründüğü mesajını verdi.


 

Paylaş