Niran Ünsal'dan Yeni Single

Niran Ünsal'dan Yeni Single

Müzik

  Besteci, söz yazarı ve yorumcu Niran Ünsal söz ve müziği Sezen Aksu'ya ait yeni single projesi "Vay" ile müzikseverlerin karşısında! Şarkıyı akustik şekilde yorumlayan Niran Ünsal, hem müzik hem de klip olarak dikkat çekecek yeniliklere imza atıyor.

Türkiye'de ilk defa bir şarkının işaret dili ile anlatıldığı "Vay" klibinde, ünlü şarkıcı Niran Ünsal çok kısa bir zamanda işaret dilini öğrendiğini açıklıyor. Aynı zamanda içinde bulunduğumuz zorlu pandemi sürecini ve koronayı farklı insan manzaraları ile ele aldığını söyleyen Niran Ünsal, "Bu projeyi hayata geçirmemde bana destek olan kıymetlim Emel Müftüoğlu ve başımın tacı Sezen Aksu'ya ne kadar teşekkür etsem az. Bu yüzden bu projenin hem farklı olması hem de onların beğenmesi için büyük bir titizlikle çalıştım" dedi.

25 yılı aşkın müzik hayatına besteci, söz yazarı, yorumcu ve son olarak da NÜ Müzik ile yapımcı kimliğini sığdıran Niran Ünsal, her eserinde farklı yeniliklere imza atıyor. Söz ve müziği Sezen Aksu'ya ait "Vay" isimli şarkı ile müzik piyasasına birçok yenilik getiren Niran Ünsal, yapımcılığını NÜ Müzik Yapım Prodüksiyon'un yaptığı, İbrahim Gugu'nun yönetmenliğindeki klibi ile müzikseverlerin karşında...

"Vay" klibi için işaret dili öğrendi!

Şarkının kaydını sahnede çalıp söylüyormuş gibi stüdyoda kaydettiklerinin altını çizen Niran Ünsal, "Şarkıda hiçbir elektronik ses kullanmadık, sonrasında düzeltme de yapılmadı, tamamen akustik şekilde kaydettik. Klipte, son dönemde yaşadığımız pandemi süreci ile ilgili farklı yaşam hikâyelerine yer verdik. Türkiye'de bu zamana kadar yapılmamış bir işe imza attık. Aynı zamanda klip için çok kısa bir zamanda işaret dili öğrendim. Pandemi koşulları elverdiğince gerek online gerek yüz yüze eğitimler aldım. Türkiye'de ilk defa şarkının işaret dili ile anlatıldığı bir projeyi hayata geçirdik" dedi.

Projenin farklı ve beğenilmesi için büyük bir titizlikle çalıştığını söyleyen ünlü şarkıcı Niran Ünsal, "Bu klibi hayata geçirirken öncelikle her zaman destek olan kadim dostum Emel Müftüoğlu'na ve yüce gönüllü başımın tacı Sezen Aksu'ya çok teşekkür ediyorum. Öncelikle onların beğenmesi hem de farklı ve yapılmamış bir işe imza atmak için çok çalıştık. Aynı zamanda bana şarkının işaret dili ile nasıl anlatılacağını öğreten çok kıymetli hocamız sevgili Ercüment Tanrıverdi, Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu eski başkanı eşi Seçil Tanrıverdi ve Murat Dokumacı'ya teşekkür ediyorum. Türkiye'de Sezen Aksu bestesini yorumlayan ve klip çeken çok şarkıcı var. Ben sevgili Sezen Aksu'ya layık olma gayretiyle güzel ve farklı bir iş yapmaya çalıştım. Bu süreçte bana inanan, güvenen ve benimle birlikte omuz omuza yürüyen yapımcım İbrahim Gugu'ya ve baştan sonra tüm zorluğa katlanan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkürler ediyorum" dedi.

 

Paylaş