Ebru Yaşar 27 Eylül’de Harbiye’de

Ebru Yaşar 27 Eylül’de Harbiye’de

Müzik

  Ebru Yaşar, 25 yıllık sanat hayatında ilk kez 27 Eylül akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alacak. Yaşar, yaklaşık 40 şarkı seslendireceği bu çok özel gece için “Müziğe, halaya, oynamaya, sohbete, muhabbete doyacağız” dedi. Sanatçıyla, kariyerindeki dönüm noktalarını ve Harbiye konserini konuştuk.

25 yıllık sanat hayatınızda ilk defa 27 Eylül akşamı Harbiye Açıkhava sahnesine çıkacaksınız. Neler hissediyorsunuz?

- Pandemiden dolayı bir aksilik çıkmazsa sevenlerimle buluşacağım. Pandemi yüzünden heyecanı, korkuları çifter çifter yaşıyoruz. Uzun zaman sahneye çıkmayınca da ayrı bir özlem oldu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın konserlerine katıldım. Seyircisiz ve canlı bir performans yaptık. Harbiye’de uzun zaman sonra ilk defa seyircilerin karşısına çıkacağım. Artık konser alanları çok kısıtlı. Kapalı alanlarda konser yok. Herkesin olmak istediği yer Harbiye ve ben de o gecenin hakkını vereceğim. Sevenlerimle hasret gidereceğim; muhabbetler, şarkılar olacak.

- İlk Harbiye sahnem olacak ve “Neden bu zamana kadar o sahneye çıkmadım?” diye düşünüyorum. Onu, ben de bilmiyorum. Demek ki bunun için hiçbir girişimde bulunmamışım. O kadar çok halk konseri yaptım ki... Benim için her konser, her gittiğim yer Harbiye gibi... Her konserime Harbiye şölenine çıkıyormuş gibi hazırlanırım. Bu konser de özel ve güzel gecelerimden biri olacak.Şarkılarımın konuşulacağı bir gece olacak

◊ O geceye özel farklı sürprizleriniz olacak mı?

- Daha güçlü bir orkestra kuruyoruz çünkü sahne büyük. Yaklaşık 35 kişilik bir ekip olacak. Çünkü güzel bir ışık şöleni ve ses tesisatı var. Özel kıyafetler diktirdim. Ama şarkılarımın konuşulacağı bir gece olacak. 25 senede çok fazla hit çıkarmışım. Herhangi bir sahneye çıktığımda hitlerimi söylemekten, başka şarkılara çok zor sıra geliyor. Bunun mutluluğuna ve şerefine ermiş bir sanatçıyım. Çünkü yolun başında olsaydım 1-2 şarkıdan sonra sürekli başkalarının şarkılarını söylemek zorunda kalacaktım. O kadar birikimim var ki... Repertuarda başkalarının şarkılarını söylemek için kendi şarkılarımı eledim.

 ◊ Harbiye’de şarkılar dışında sahne kıyafetleri de konuşulur. Sizin sahne kostümünüz nasıl olacak?


- İki kıyafet hazırlattım. Ne yalan söyleyeyim, kolay kolay kıyafet beğenmiyorum. Çok abartıya kaçmak da istemiyorum çünkü abartıdan hiçbir zaman hoşlanmadım. Çizgim, duruşum ve şarkılarımla özdeşleşen bir stil sergileyeceğim. Bunun için de ekibim var. Hiçbir şeyi “mış” gibi yapmak istemem. Haddinden fazla da abartmak istemem.

 ◊ Repertuarınıza kaç şarkı aldınız?

- Yaklaşık 40 şarkı... Müziğe, halaya, oynamaya, sohbete, muhabbete doyacağız. Tabii ki herkes pandemi kuralları çerçevesinde, oturduğu yerde ve mesafeli bir şekilde bana eşlik edecek. Ben konsere girişte ekstra önlem aldıracağım; ateş ölçümü, hijyen gibi... Gelen konukların gönlü rahat olsun. Ne kendimizi ne de başkalarını riske atarız. 

 

Paylaş