Sezen Aksu; Demo Albümü

Sezen Aksu; Demo Albümü

Müzik

  Sezen Aksu'nun başka yorumcular tarafından seslendirilmiş eserlerinin en yalın ve ilk yapıldığı anda kaydedildiği hallerinden oluşan "DEMO" albümünün devamı niteliğindeki "DEMO 2" albümündeki şarkılar yayınlanmaya devam ediyor...

"Öncellikle bu haftanın şarkısı, 15 yıllık 'Karşıyım', sahibinin sesi Harun Kolçak'a gelsin, dilerim bizi duysun, hatta eşlik de etsin lütfen..."

"Ve deeee..."

"Doğum günümü kutlayan herkese can-ı gönülden teşekkür ederim. İnsan çocuk gibi seviniyor sahiden ama yazdıklarınızı okurken kendinizi ifade edişiniz, kurduğunuz dil, netlik, abartısız içtenlikten etkilendim asıl, umutla doldum. Kocaman bir kanaat havuzundan elinizi daldırıp hazır cümlelere itibar etmediğinizi, kendi gerçek düşüncenizi, duygunuzu, cesaretle dile getirişinizi hayranlıkla fark ettim."

"Benim çocukluğumda her şey farklıydı. Ben de her şeye 'neden?' diye sorarak insanları canından bezdiren bir çocuktum, gerekli miktarda azarı yedikten sonra dışarıya susmuş gibi yaptım, çünkü o zamanlar çoğunlukla 'gibi olmak' gerekirdi. Ama içimdeki itiraz hiç pes etmedi. 'Bu böyledir' gibi -dir'le –dır'la biten bütün cümlelerde bana bir şey oluyor. Artık şeytan mı dürtüyor nedir? Büsbütün merak edesim, büsbütün kurcalayasım geliyor. Saçmaladığım da çok oluyor elbette."

"Mesela, 2 kere 2 eşittir 4 diye kullandığımız meşhur laf neden ille de 2x2? 6 kere 6 eşittir 36 da değiştirilemez kesin sonuç, 7 kere 9 da 63 kardeşim! Yine mesela biri bana yol tarif ediyor: "Burdan aşağıya doğru yürü, ordan sola sap…", belki koşcam ben?! Sen bana "git" de, nasıl gideceğime "ben" karar vereyim. O derece yani."

"Çocuklar büyüklerin lafına karışmazlar", "her şeyin bir vakti var", "sus, sen daha küçüksün..." klişeleriyle kaç kuşak çocuklarının, gençlerinin zehir zemberek zekalarının olası muazzam kazanımlarından mahrum kaldık. Küçük müyüm? Küçük aklımı kullan diğer küçükleri anlamak için. Çocuk muyum? Çocuk aklımdan, saf algımdan yararlan. Genç miyim? Genç aklımı, genç enerjimi, en önemlisi hevesimi kullan hayata katkı sağlamak için.

"Mesajlarınızı okurken bunlar geçti aklımdan hep. Bu çağın şahane çocukları, gençleri, keşke zekalarını, enerjilerini, fikirlerini birleştirerek el ele verseler, "bizim de söyleyecek sözümüz var" deseler, bize onları dinlemeyi öğretseler. Biz tecrübelerimizi, onlar yeni dünyanın bilgilerini paylaşarak, yürümeyi, ilerlemeyi denesek mükemmel olmaz mı diye tatlı tatlı hayaller kurdum; her şey hayal etmekle başlamaz mı? NEDEN olmasın ki?...

Neyse ben de sizin fanınızım artık, her şeye de karşıyım! Çıkıçıkı çık çık çıkıçıkı çık çık. Döktürün gari..."

Sezen.


 

Paylaş