Sinan Canan ve Sesil Pir'in 'İnsan Odaklı Liderlik' eseri çıktı

Sinan Canan ve Sesil Pir'in 'İnsan Odaklı Liderlik' eseri çıktı

Kültür Edebiyat

 Yazar Sinan Canan ve Sesil Pir'in 'İnsan Odaklı Liderlik' adlı kitabı raflardaki yerini aldı.

Sinan CANAN Kimdir?

Üç çocuk babası; biyoloji mezunu; fizyoloji doktoru; sinirbilim sevdalısı; “kaotik ve fraktal” olan her şeye tutkun; bilgiye ve hikmete dair her öğrendiğini herkese anlatma takıntısından muztarip; hayatın tek bir işle uğraşmak için fazla uzun, insanın ise tek bir işle ömrünü tüketmek için fazla karmaşık olduğuna ikna olmuş; hikmet ve şahitlik peşinde, nefes alan, yemeyi-içmeyi seven; zanları, hataları ve kusurları ile insanlardan bir insan...

Sesil PİR Kimdir?

Sesil Pir; Uzman Endüstriyel Psikolog, “SESİL PİR Danışmanlık” Kurucu Uzman Yöneticisi ve Whirling Chief (Semazen Yönetici) Dijital İK Platformu Yöneticisidir. Minnesota Üniversitesi’nden İnsan Kaynakları ve Endüstriyel İlişkiler üzerine, Harvard Üniversitesi’nden İşletme üzerine iki ayrı yüksek lisansı ile E. Michigan Üniversitesi’nden Endüstri ve Örgüt Psikolojisi diploması bulunmaktadır. Kariyerinin ilk 17 senesinde Fortune 100 şirketlerinde rol alan Pir, 2015 senesi itibari ile iş yerindeki statükoyu dönüştürme temel amaçlı organizasyon ve liderlik gelişimi konularında uygulamalı yönetim danışmanlığı yapmaktadır. Uluslararası Çalışma Örgütü ve Dünya Ekonomi Forumu Araştırma Kurulu üyesidir. 2017 senesinde Avrupa Birliği tarafından “40 Yaş Altı 40 Düşünür” ödülüne layık görülmüştür. 2018 ve 2019 senelerinde “Küresel İş Yönetimi Uzmanları 101” listesinde yer almıştır. Doğaya, sanata ve teknolojiye âşık Pir, evlidir; eşi ile İsviçre’nin Zürih şehrinde ikamet etmektedir.

Cebinde Mucize Yarat kitabının yazarı.

Hayatımızda aktif zamanımızın çoğunu çalışarak geçiriyoruz. Yaratılışımızın belki de tek gayesi önce kendimizle tanışıp değerlerimiz için yaşamakken, yani “insan” olabilmeye çalışmakken, materyal önceliklerimizle hayatımızın çoğunu işimizde harcıyoruz maalesef. Farkında olmadan en zor yolu deniyoruz sürekli. Bu kitap; öncelediğimiz şey değerlerimiz ve insan olabilmek olduğunda her şeyin ne kadar kolaylaşacağını anlatan, çok farklı bir kitap. Kütüphanemde en ulaşılabilir yerde duracak ve her takıldığımda danışmanım olacak.

Erden Timur

NEF İcra Kurulu Başkanı, avukat ve iş insanı.

En iyi liderlerin hem aklı hem kalbi harekete geçirenler olduğu artık kabul edilmekte. Bilimsel veriler bu çalışma şeklinin verimliliği ve katma değeri arttırdığını, kaliteli iş gücünü elde tutma oranını yükselttiğini ve daha da önemlisi mutlu çalışanlar yarattığını göstermekte. Pir ve Canan, bu güçlü ve zihin açan kitapta insan odaklı liderliğin gücünü etkileyici bir biçimde ortaya koyuyor. Ziyadesiyle tavsiye ederim.

James R. Doty, M.D.

Kurucu ve Direktör, Şefkat ve Hayırseverlik Araştırma ve Eğitim Merkezi, Stanford Üniversitesi.

Nöroşirurji Profesörü, Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi.

New York Times - Çok satanlar listesinden Sihir Dükkânı: Bir Beyin Cerrahının Beynin

Gizemlerini ve Kalbin Sırlarını Keşfetme Arayışı adlı kitabın yazarı.

Bireyler, organizasyonlar ve topluluklar açısından çalışmanın büyük öneme sahip olması geleceğin çalışma anlayışının insan odaklı olmasını gerektiriyor. Bu kitap insan odaklı liderliğin önemini ortaya koyan ve organizasyonların bu çok ihtiyaç duyulan değere kucak açacak bir vizyon çizmesini sağlayan paha biçilemez bir kaynak.

John W. Budd

Profesör, Endüstri İlişkileri LandGrant Vakfı Başkanı, Minnesota Üniversitesi.

Çalışma Düşüncesi (The Thought of Work) kitabının yazarı.

Kitap Özellikleri

Cilt Durumu : Ciltsiz

Basım Tarihi : Haziran 2020

Basım Yeri : Türkiye / İstanbul

Boyutlar : 14,50 x 23,50 cm

Basım Dili : Türkçe

Kağıt Tipi : 2. Hamur

Sayfa Sayısı : 192

Barkod : 9786059218641


 

Paylaş