Açıklamalar Peş Peşe Geliyor! Kira Almayacaklar

Açıklamalar Peş Peşe Geliyor! Kira Almayacaklar

Yaşam

 Dünyayı kısa sürede etkisi altına alan Kovid-19 salgınına ilişkin tedbirler kapsamında kapılarını kapatan kimi AVM'ler bünyesindeki mağazalardan belirli bir süre kira almayacaklarını açıkladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle ülke genelindeki çok sayıda alışveriş merkezi kapılarını geçici bir süreliğine kapattı.

AVM'lerin kapanması ile işletme kiraları da gündeme gelmeye başladı.

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu'nun bünyesindeki alışveriş merkezlerinin kapalı kaldığı dönem boyunca kapanan işletmelere kira faturası düzenlenmemesi ve kira alınmaması yoluyla destek olacaklarını belirttiklerini açıklamasının ardından kimi AVM'ler kiracılarından kira almayacağını açıkladı.

TAMPF'den yapılan açıklama sonrası kimi AVM yönetimleri kiracılarından kira alınmayacağını açıkladı. İşte kira almayacağını açıklayan AVM'ler...


Eczacıbaşı İlaç ve İş GYO %50'şer hissedar oldukları Kanyon AVM'nin korona virüs nedeniyle hizmete kapatıldığı 20 Mart-30 Nisan arasındaki süre için mağazalardan kira almayacaklarını duyurdu.

İş GYO ayrıca, portföyünde yer alan Ege Perla AVM'deki 30 Nisan'a kadar kapalı olan mağaza kiracılarından da kira bedeli almayacağını açıkladı.


Mallmarine'de 20 Mart-30 Nisan arasında kira bedeli alınmayacak.

Tuzla Meydan Çarşı'da 20 Mart-30 Nisan arasında kira bedeli alınmayacak.

Armada Alışveriş ve İş Merkezi'nin açıklamasında ise, “Hükümetin açıkladığı ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı' paketinin bu dönemin atlatılmasında önemli bir işlevi olacağını düşünüyoruz. Bu kapsamda Armada Alışveriş Merkezi olarak koronavirüs salgınıyla mücadelede bugünleri birlikte güç birliği ile aşacağımıza inandığımızdan Mart ayının yarısı ve Nisan aylarında tüm kiracılarımızdan kira almayacağımızı kamuoyuna duyururuz” ifadelerine yer verildi.

Akbatı AVM 2020 yılı Nisan ayı için alışveriş merkezlerinin kapalı olduğu süre boyunca, kapalı olunan günler için kiracılardan kira almayacak.

Akasya AVM 2020 yılı Nisan ayı için alışveriş merkezlerinin kapalı olduğu süre boyunca, kapalı olunan günler için kiracılarından kira almayacak.

Küçükyalı Optimum AVM 20 Mart-30 Nisan dönemi için kira bedeli almayacak

Kozzy AVM 20 Mart-30 Nisan dönemi için kira bedeli almayacak.

Piazza AVM 20 Mart-30 Nisan dönemi için kira bedeli almayacak.

Hilltown AVM 20 Mart-30 Nisan dönemi için kira bedeli almayacak.

Maltepe Park AVM 20 Mart-30 Nisan dönemi için kira bedeli almayacak.

 

 

Paylaş