Bakan Açıkladı; En Çok Vaka İstanbul’da

Bakan Açıkladı; En Çok Vaka İstanbul’da

Yaşam

 Türkiye'de koronavirüsten can kaybı 277 oldu: Toplam vaka sayısı 15 bin 679

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplatısı sonrası açıklama yapıyor.

Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

- Mücadelede asıl silahımız mesafe ve izolasyon 

- Bütün dünyada bilim insanları hastalık üzerinde çalışıyor. Bilgi sürekli gelişiyor. Mücadele yayılmayı önleme mücadelesidir. Tıp ne diyor ona bakmalıyız. 

- Son 24 saatte yapılan test sayısı 14 bin 396. Bugünkü vaka sayısı 2 bin 148. Bugünkü vefat sayısı 63. 333 hastamız da taburcu edildi. 

- Günlük test kapasitemiz 15 bini buldu. Elimizde 1 milyon kit var. Haftaya pozitif çıkan vakalar 20-25 bin aralığına çıkabilir

- Bütün illerimizde bu virüsün olduğunu biliyoruz. En çok vaka İstanbul'da. İstanbul'daki vaka sayısı 8 bin 852. Vakaların yüzde 60'i istanbul'da. İstanbul'u İzmir, Ankara, Kocaeli izliyor.

- En çok vefat olan ilk 10 il: İstanbul, İzmir, Kocaeli, Ankara, Konya, Zonguldak, Trabzon, Balıkesir, Adana, Sakarya 

- En çok vaka görülen iller: İstanbul: 8.852 İzmir: 853 Ankara: 712 Konya: 584 Kocaeli: 410 Isparta: 268 Sakarya: 207 Adana: 197 Bursa: 135 Samsun: 112

- Koronavirüs nedeniyle illere göre can kaybı: İstanbul: 117 İzmir: 18 Kocaeli: 8 Ankara: 7, Konya, Zonguldak, Balıkesir ve Trabzon: 5 Adana ve Sakarya: 3

-  Ölenlerin yüzde 80'i 60 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan kişiler. 

- Hiçbir hastalık bulgunuz olmadan da test sonucunuz pozitif çıkabilir.

- DSÖ Avrupa Direktörü, bu süreçte birçok ülkeye verdiğimiz destek ve süreci iyi yönettiğimiz için bize teşekkür etti.

- DSÖ, Avrupa'da görülen vakaların yüzde 10'nunun sağlık çalışanları olduğunu söyledi. Bizde böyle bir oran yok. Her gün çıkan pozitif vaka sayısının bizde fazla olduğunu söylemek istiyorum. Çok içimden gelmiyor sayısını vermek 601 kişi.

- Yoğun bakımlarındaki doluluk oranı yüzde 63; İstanbul'da servisteki yatakların doluluk oranı yüzde 58, Anadolu'da yüzde 40'larda.

- Özel hastanelerin koronavirüs vakalarında, vatandaşlardan para istememesi konusunda hazırlık yapıyoruz.

- Son bir haftada 4 milyona yakın N95 maske dağıttık. Daha fazlasını da veririz. İhracatı kestik ve bütün imalatı ülkemiz için sağlıyoruz . 

-  (Çin'den getirilen ilaç) Bu ilacın ne zaman başlanmasıyla ilgili bir analiz yapılıyor. Önümüzdeki günlerde netleşmiş olur 

 

 

 

Paylaş