Ziya Uğur’un yeni albümü 'Aşk Elinden / Sûfi Şiirler' çıktı

Ziya Uğur’un yeni albümü 'Aşk Elinden / Sûfi Şiirler' çıktı

Kültür Edebiyat

 10 eserden oluşan albümde Yunus Emre, Eşrefoğlu Rumi ve Niyâzî-i Mısrî gibi mutasavvıf şairlerin şiirleri yer alıyor.

Kendine has müzik üslubuyla müzikal yolculuğunu sürdüren Ziya Uğur, yeni albümünü “Aşk Elinden / Sûfî Şiirler” ismiyle yayınladı. 

Video Müzik etiketiyle çıkan ve 10 eserden oluşan albümde Yunus Emre, Eşrefoğlu Rumi ve Niyâzî-i Mısrî gibi mutasavvıf şairlerin şiirleri yer alıyor.

Daha önce marş, ezgi ve ilahi alanında pek çok eserlere imza atan Uğur bu albümde şiir yorumcusu olarak karşımıza çıkıyor.

Düzenlemelerini İnan Tat’ın gerçekleştirdiği albümde Behzad Mohzeni, Şerwan Ayaz ve Murat Karabulut’ta enstrümanlarıyla şiirlere eşlik ediyorlar.

İçerinde birçok kıymetli şairi ve şiiri bulunduran Aşk Elinden / Sûfî Şiirler albümüne dijital platformlardan ulaşabilmek mümkün.

SANATÇI HAKKINDA

A.Ü. İİBF Kamu Yönetimi Bölümü ve A.Ü. Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Radyo & Tv Programcılığı mezunu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde spikerlik ve sunuculuk eğitimi aldı. Basın-yayın faaliyetleri ve tasarımcılıkla ilgilendi. TBMM’de danışmanlık yaptı. Tasavvuf müziği ve özgün müzik alanlarında eserlere imza attı. Yurt içi ve yurt dışında birçok yerde konserler verdi. Çalışmaları sayısız radyo ve televizyon kanalında yayınlandı, yazılı ve görsel medyada geniş yankı buldu. Beste ve güfteleri farklı sanatçılar tarafından birçok projede seslendirildi.

Albümleri; Sonsuza Doğru, Yeniden Düşelim Yollara, Büyüklerden Dualar, 15 Temmuz Destanı, Hacı Bayram-ı Velî , Ölümsüzlerin Destanı Çanakkale

Kitapları; Kalbe Düşenler, Canu Gönülden Sevenler

Belgeselleri; Hacı Bayram-ı Velî

Radyo Programları: Kalbe Düşenler, Can-ı Gönülden Sevenler

 

Paylaş