KYK Kredi Borçları Hakkında Bakan Albayrak Müjdeyi Verdi

KYK Kredi Borçları Hakkında Bakan Albayrak Müjdeyi Verdi

Yaşam

 Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak KYK kredi borçları hakkında açıklamalarda bulundu. 

 Bakan Albayrak yaptığı açıklamalarında üniversite öğrencilerinin kredi borçları ile ilgili çalışma yaptıklarını belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü kapsamında kredi kullanan üniversite öğrencileri okuldan mezun olduktan sonra iş bulamadıklarından dolayı kredi borçlarını ödeyemediklerini belirtiyorlardı. 

Adaylar bundan dolayı kredi borçları hakkında yeni bir düzenleme bekliyorlardı. Bu bağlamda adayların yüzünü güldürecek bir açıklama geldi. 

Bu konuya ilişkin Bakan Albayrak'tan flaş açıklama geldi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bakan Albayrak yaptığı açıklamalarında KYK kredi borçları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Albayrak yaptığı açıklamalarında üniversite öğrencilerinin kredi borçları ile ilgili çalışma yaptıklarını ifade etti.

KYK BORÇLARI İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR

Konu hakkında Bakan Albayrak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"KYK yurtları borçları ile ilgili çalışma yapıyoruz. İktisadi ve İdari Bilimler mezunlarının gelir uzman yardımcısı olarak KPSS ile atanması için çalışma yapıyoruz."

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ZAMMI AÇIKLAMASI

Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak elektrik ve doğalgaza yapılan zamlara ilişkin eleştirilere yanıt verdi. Bakan Albayrak'ın bu konuya ilişkin değerlendirmeleri şöyle oldu:

"Elektriğe ve doğalgaza yüzde 60 zam var diyorsunuz. İnsaf ya, İnsan Allah'tan korkar. Hem elektrikte hem doğalgazda 2019 Ocak ayında yüzde 10 indirim oldu. 2019 Kasım itibariyle yüzde 19 bir artış var. Toplam nette yüzde 19 artış var, rakamlar ortada"


 

Paylaş