Uluslararası İstanbulensis Şiir festivali sona erdi

Uluslararası İstanbulensis Şiir festivali sona erdi

Kültür Edebiyat

 Balkan Esintileri temasıyla, Sultanbeyli Belediyesi tarafından organize edilen 7. Uluslararası İstanbulensis Şiir festivali görkemli bir kapanışla sona erdi.

Yurt içi ve yurt dışından pek çok şairin katılımıyla gerçekleşen festivalin açılışı 23 Ekim’de yapıldı ve üç gün boyunca şairler okullarda öğrencilerle bir araya gelerek şiire ve edebiyata dair konuştular .

Bu yıl yedincisi düzenlenen İstanbulensis Şiir festivali’ne Arnavutluk’tan Jolanda Lila Tusku, Bulgaristan’dan Resmiye Mumin, Bosna Hersek’ten Asmir Kujovic ve Cemalettin Latiç, Hırvatistan’dan Ervin Yahiç, Karadağ’dan Flutur Mustafa, Kosova’dan İbrahim Aslan, Kuzey Makedonya’dan Leyla Şerif, Romanya’dan Hayat Memiş, Sırbistan’dan Milica J. Lilic, Yunanistan’dan Maria Koulouri, Türkiye’den de Murat Saldıray, Ali Günvar, Zeynep Tuğçe Karadağ, Rıdvan Ünal, Arif Dülger, Talip Işık, Mehmet Özger, Eray Sarıçam, Selim Sina Berk, Ali Sali, Cengizhan Orakçı ile Şadiye Kılıç katılım sağladı.

Kapanış programına Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Başkan Vekili Prof. Dr. İskender Pala da şiirin önemine vurgu yaparak festivale dair değerlendirmelerde bulundular. 


 

Paylaş