FAMER Bu Yıl Üçüncü Kez Farabi Sempozyumu İçin Toplanıyor

FAMER Bu Yıl Üçüncü Kez Farabi Sempozyumu İçin Toplanıyor

Kültür Edebiyat

 Uluslararası düzeyde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Farabi Sempozyumu, yine İstanbul Üniversitesi Farabi Avrasya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (FAMER)  yönetiminde organize ediliyor

10 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilecek sempozyum, ilim ve bilim dünyasının önemli isimlerini genç kuşaklarla buluşturacak.

Sempzyum, Kazakistan Al-Farabi Kazak Milli Üniversitesi’nden Prof.Dr. Akmaral Syrgahbavera ile Doç.  Dr. Saule Bektemirova, Turkiye'den ise daha önce Al-Farabi Üniversitesi'nin en büyük bilim ödülünü almış olan Prof. Dr. Yaşar Aydınlı ile Bursa Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mehmet Ulukütük, İstanbul Üniversitesi'nden Doç. Dr. Cahid Şenel ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nden Dr. Mehmet Özturan hocaların katılımlarıyla gerçekleştirilecektir.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mahmut Ak,İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Hayatı Yazıcı ile Prof. Dr. Abdullah Kızılcık yönetimindeki FAMER, başta doğu ve batı medeniyetlerinin örnek aldığı ünlü düşünür Farabi olmak üzere ilim dünyamıza değer katan isimleri genç kuşaklara tanıtmayı ve onların izlerini bir tohum gibi ekerek gelecek nesillere ışık olma gayesiyle bu alanlarda hizmetler yapmayı hedefliyor.


 

Paylaş