Kısa Klasiklerde Bu Ay: Öylesine Bir Hikâye, Nasıl Ölünür

Kısa Klasiklerde Bu Ay: Öylesine Bir Hikâye, Nasıl Ölünür

Kültür Edebiyat

 Can Yayınları kısa klasiklerde bu ay Çehov'un Öylesine Bir Hikaye ve Emile Zola'nın Nasıl Ölünür kitaplarını yayınladı.

Öylesine Bir Hikâye

Kendisini çevresinden hatta hayattan soyutlamış bir adamın öyküsü. 

Öylesine Bir Hikâye, yaşlı ve güçten düşmüş biri olduğunu düşünen tıp profesörü Nikolay Stepanoviç’le artık hayatta olmayan bir dostunun ona emanet ettiği manevi kızının, Katya’nın hikâyesi. Huysuz karısı, gönlünü bir sahtekâra kaptırdığını düşündüğü kızı ve ekonomik sorunları nedeniyle aile hayatında da mutsuz olan bu başarılı akademisyenin kaleminden okuduğumuz bir günlüğün parçası aslında. 19. yüzyıl Moskova’sının sanat çevresinde bir türlü tutunamayan genç oyuncu Katya’nın ve artık ölümün pusuda beklediğini düşünen profesörün, umudunu yitirmiş bu iki insanın yaşamın yüzeysel gerçeklerinin ötesine geçen öyküsü, türün ustası Çehov’un olgunluk çağı yapıtlarından biri.

Nasıl Ölünür

Ölüm gerçek, ölüm döşeği tabu, cenaze ortak, yas bireysel… Peki ölüm herkesi eşitler mi?

Romanlarından tanıdığımız Émile Zola’dan toplumsal ve ekonomik koşulların ölümü nasıl şekillendirdiğini gözler önüne seren çarpıcı beş öykü. Aristokrat, burjuva, esnaf, köylü ve işçi ailelerinin bu süreci nasıl yaşadıklarını olanca sadeliğiyle ve toplumsal çerçeveden kopmadan sergileyen beş tablo.

Kısa Klasikler dizisinin diğer kitapları:

Alexis de Tocqueville: Demokratik Zorbalık;  Henry David Thoreau: Yürümek; Lev Tolstoy: Polikuşka; Gustave Flaubert: Saf Bir Yürek; Platon: Kriton ya da Görev Üstüne; John Stuart Mill: Düşünce ve Tartışma Özgürlüğü Üzerine; Anton Çehov: Altıncı Koğuş; Herman Melville: Kâtip Bartleby.

 

Paylaş