Ulusal Sinema Müzesi Arşivi kurulacak

Ulusal Sinema Müzesi Arşivi kurulacak

Kültür Edebiyat

On Birinci Kalkınma Planı'na göre, kurulacak Ulusal Sinema Müzesi ve Arşivi'yle sinema sektörüne katkı sunulması amaçlanıyor.

Kalkınma Planı kapsamında kültürün temel unsurlarının yaşatılması için bir dizi politika ve hedef belirlendi. Kültürün temel unsurları, ülke tarihinin önemli şahsiyetleri, olayları, masal kahramanları ve kültürel zenginlik unsurları tiyatro ve sinema aracılığıyla, belgesel, dizi ve çizgi filmlerle anlatılacak.

TÜRK SİNEMASININ ULUSLARARASI REKABET GÜCÜ ARTIRILACAK

Türk sinemasının dünyada tanınan bir marka haline gelmesi için sinema endüstrisinin gelişimi sağlanarak, uluslararası rekabet gücü artırılacak.

Türkiye'nin önemli bir film çekim merkezi haline gelmesi amacıyla ülkede çekimi yapılacak yabancı yapımlar desteklenecek. Sinemaya katkı sunulması amacıyla, Ulusal Sinema Müzesi ve Arşivi kurulacak.

Sinema yapım, dağıtım ve gösterim faaliyetlerinde tekelleşmenin önüne geçmeye yönelik düzenlemeler yapılacak, kültür merkezi ve benzeri yapıların sinema statüsüyle kullanımının teşviki sağlanacak.

Plan çerçevesinde, 2018'de 195 olan desteklenen sinema proje sayısının 2023'te bin 170'e çıkarılması hedefleniyor.

Plan kapsamında, özel tiyatrolara verilen destekler artırılacak.

Kaliteli görsel-işitsel içerik üretimi ve ihracatını artırmaya yönelik koordinasyonu ve istatistiki altyapıyı içeren düzenlemeler de yapılacak.

 

Paylaş