Düşünce Dünyasına Yeni Bir Aralık; Ketebe Yayınları

Düşünce Dünyasına Yeni Bir Aralık; Ketebe Yayınları

Kültür Edebiyat

 Türkiye’nin düşünce birikimine yeni bir kapı aralandı; Ketebe Yayınları

Albayrak Medya grubu bünyesinde, Türk düşünce dünyasına önemli atkılarda bulunan Ketebe Yayınları, nitelikli eserler vermeye devam ediyor.

İslam Klasiklerinden Felsefeye, roman ve şiirden sanata, tarih ve düşünce dünyasına uzanan geniş bir yelpazede yayınlar vererek, kısa bir zaman diliminde okur kitlesi için kalıcı bir yayınevi haline dönüştü.

Usta kalemlerin, genç yeteneklerin ve gün yüzüne çıkmamış kıymetli eserlerin ev sahipliğini yapan Ketebe Yayınlarının Mart ayı seçkisi de raflardaki yerini aldı;

Aliya İzzet Begoviç / Doğu Batı Arasında İslam

“Gelecek için ve insanlığın pratik gayeleri için İslam, beden ve ruh ahenginin ve bu ahengi bozacak değil, sürdürecek yasalar ve toplumsal, siyasi kurumlar üzerine temellenmiş bir toplumun taşıyıcısı olacak insanı inşa etme çağrısıdır. İslam iç ve dış denge halinin sağlanmasına yönelik durmaksızın devam eden bir tarihi arayıştır ve tam da bu olmalıdır.”

Mustafa Armağan / Kızıl Pençe 

Kâzım Karabekir’in Gözüyle Yakın Tarihimiz-2 Kızıl Pençe

Kazım Karabekir’in Gözüyle Yakın Tarihimiz dizisinin ikinci kitabı. Bu kez cumhuriyet dönemi inceleniyor. Karabekir’e yapılan baskılar, İstiklal Savaşı’nı kazanan ekibin dağılması, Karabekir’in dışlanması, susturulmaya çalışılması ve başarılarının görmezden gelinmesi konu ediliyor. Bir anlamda Tek Parti Devrinin kendi çocuklarını nasıl yediğinin de bir göstergesi.

ESBÂB-I NÜZÛL Kur’ân Âyetlerinin İniş Sebepleri

Kur’an ayetlerinin iniş sebeplerini sure sıralamasını takip ederek ele alan bir eser.

Said Halim Paşa Külliyatı

Birinci Dünya Savaşı başladığında Osmanlı’da başbakanlık koltuğuna oturan Said Halim Paşa’nın yeni dünyanın ürettiği sorunlara Müslüman kalarak ürettiği cevaplardan oluşan risaleler. Bu kitapta, Türkiye’nin en özgün entelektüellerinden birinin, çağını anlamak ve karşılaştığı sorunları aşmak için yüz yıl önce dile getirdiği ve bugün de hala geçerliliğini koruyan fikirleri var.


 

Paylaş