G.Saray yönetimi Diagne'yi düşünmüyordu'

G.Saray yönetimi Diagne'yi düşünmüyordu'

Spor

Fatih Altaylı, Habertürk TV'de Emin Çağlar'ın moderatörlüğünde yayınlanan Spor Saati'nde spor gündemini değerlendirdi.

Altaylı'nın Diagne transferiyle ilgili açıklamaları şu şekilde:

"Yönetimin aklında Diagne yoktu. Galatasaray'ın sezon başında Kasımpaşa'dan almak istediği oyuncu sezon başında Trezeguet'di. Şartlarda anlaşılamadı. Kimseyi hiçbir yerde bulamayınca 'Diagne iyi bari' diyerek ona döndüler. Ki Diagne'nin performansı ortada, geçen yıl 12 gol attı, bu sezon da 20 golde. Diagne'den uzak durulma sebebi de satış fiyatının yüksek olma ihtimalinden korkuyorlardı. Ben Kasımpaşa'nın daha önce gelen tekliflerden ötürü Galatasaray'dan nasıl bir fiyat talep edeceğini üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliyordum. Ben de Galatasaray'ın da bu yüksek bonservis bedeliyle Diagne'yi alma ihtimalini çok mantıklı bulmadım. Çünkü Kasımpaşa tok satıcı noktasında bir yaklaşımdaydı ancak ciddi bir, yüzde 30'a yakın bir indirim yaptı Kasımpaşa. O yüzden olmaz diye düşünüyordum"

"DIAGNE ÇOK İYİ BİR TRANSFER"

"Ciddi bir para verildi. Akıllı bir iş mi? Akıllı iş. Türkiye'ye uyum sorunu olmayan, Türkiye'yi bilen, saha içerisinde ahlaklı bir duruşu olan, gol atabilen bir isim aldılar. Diagne'yi tanıyorum, sahaya çıktığında oyuna çok konsantre bir isim. Juventus geçmişi olduğu bir Avrupa terbiyesi, disiplinine de sahip. Tipik bir Afrikalı gibi değil. Kasımpaşa'da sergilediği performans, takım, hoca ve arkadaşlarıyla olan ilişkisini bildiğim için Diagne'nin çok iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum"

"DIAGNE'YE O PARAYI VERMEZDİM"

"Verdikleri para çok mu? Ben almazdım. Ben Galatasaray'da görevli, yönetici olsam 'Bu satın almaya itiraz ediyorum' derdim. Diagne, Galatasaray'da beklenen, Kasımpaşa'daki performansın benzerini, özellikle Avrupa'da benzer bir performans gösterirse Galatasaray, Diagne'yi 30 milyon Euro'ya da satabilir. Satamayabilir de. Ben memur kafalı, tedbirli biriyim, bugünkü mali koşullarda böyle bir risk... O denli medya, taraftar ve gördüğüm kadarıyla başkanı eşi de sıkıştırıyormuş, aldılar..."

DIAGNE, GOMIS'IN REKORUNU KIRABİLİR Mİ?

20 golü bulunan Diagne'nin 29 gollü Bafetimbi Gomis'in gol rekorunu kırıp kıramayacağı üzerine konuşan Fatih Altaylı, "Dokuz gol atması lazım, geçen sene Kasımpaşa'da yarım devrede 12 gol atmış. Sakatlık, sıkıntı olmazsa kuvvetle muhtemel atacaktır. Terim'in yerinde olsam Diagne'yi Mustafa Denizli'ye sorarım. Hatta antrenör ve sağlık sorumlularının Kasımpaşalı çalışanlarla görüşmesi bile faydalı olur" dedi.

 

Paylaş