Kürtlerin Hamisi Kim ?

Kürtlerin Hamisi Kim ?

Kültür Edebiyat

Amerika, Suriye’de, PKK/PYD teröristlerini finanse ederek, silahlandırarak, eğiterek ve ölümüne sahiplenerek Ortadoğu’da İsrail’in güvenliğini garanti altına alacak, İsrail’e yapılacak olası bir Arap, Türk, Fars tehdidine karşı kalkanlık yapacak devletin temelini atıyor.

Bunu da sadece kürtlerle değil, kullanılışlı olan herkesle birlikte yapıyor.

Bu girişiminde, Arapları ve Farsları çok önemsemiyor, Türkiye’yi ise tam manasıyla oyalıyor. 

Başkan Trump’ın önceki gün: “ Eğer Kürtlere vurmaya kalkarsa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvederiz” şeklinde, Twitter’dan attığı mesaj ise, bu oyalama taktiğinin son versiyonu.

ABD, ne pahasına olursa olsun Suriye’de bir devlet kurma konusunda kararlı, bunu artık hepimiz, çok net olarak görüyoruz. 

Türkiye buna izin verir mi, vermez mi, izin verirse ne kadar verir, vermezse ne yapabilir bütün bunları zaman gösterecek.

Dün yapılan Erdoğan-Trump telefon görüşmesinden yansıyanlara bakıldığında bizim öteden beri istediğimiz güvenli bölge konusuna Başkan Erdoğan’ın olumlu baktığı anlaşılıyor. 

Ne var ki güvenli bölge konusu, Fırat Kalkan’ı ve Zeytin Dalı askeri harekâtlarından önce anlamlı olabilirdi, şimdi ise, böyle bir güvenli bölge fikrinin ne derece doğru olduğu konusu tartışılır..!

Kaldı ki bu konunun da realize edilmesi şu şartlara bağlıdır:

1- Amerika bugüne kadar verdiği hiçbir sözde durmadı, güvenli bölge konusunda sözünde durup durmayacağına da güvenilemez.

2- Güvenli bölgenin imarı ve yapılaşması için Avrupa Birliği özellikle, Almanya’nın göç meselesinden dolayı hassasiyetine rağmen kaynak verilmesinin hiçbir garantisi yoktur. 

3- Amerika’nın, Ortadoğu’da, son zamanlarda daha sık mekik dokumalarına bakınca, geçmişteki Çekiç Güç benzeri bir oluşumla Türkiye ile Ortadoğu Coğrafyasını yani, Arapların arasını kalıcı olarak ayırmak istiyor. Bu girişim aynı zamanda İsrail’i , Türkiye ve İran’dan korumak açısından da, ABD için çok önemli. 

4- Ayrıca bu konunun Rusya ve İran’la da görüşülmesi gereken tarafları vardır.

Türkiye, güvenli bölge konusunda sadece Amerika ile anlaşarak bunu realize edemez.

5- Güvenli bölgenin Türkiye tarafından yönetileceğine dair söz verilmesine rağmen konu üzerinde son derece titizlikle durulmalıdır. 

Hami konusuna gelince; 

TDK, bir Arapça sıfat olan hami kelimesini : koruyucu, koruyan kimse, muhafız, himaye eden, kollayıcı.. olarak tanımlamış. 

Ben, açıkçası, ne ABD’nin, ne de herhangi bir devletin Kürtlerin hamiliğinden söz etmesini doğru bulmam, kürtler korunmaya muhtaç değillerdir ve olmaları da, söz konusu bile edilemez. Türkiye ne kadar Türklerin devleti, memleketi, vatanı ise kürtlerin de aynı şekilde vatanı ve devletidir. 

Nasıl ki Türklerin korunması ABD’nin haddine değilse, kürtleri korumak ve onlara devlet kurmak da haddine değildir. 

Dün, bu yazıyı yazdığım, hatta yarıyı geçtiğim saatlerde (saat 19 suları) bu konu ile ilgili Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tam da bu konuya açıklık getiren konuşmasını dinledim ve hem rahatladım, hem de takdir ettim.

Çünkü, bu saatlere kadar yapılan resmî açıklamalarda Türkiye’nin, kürtlerin hamisi olduğu şeklinde haberler vardı.

Erdoğan çok net olarak: ..”Kürtler, Türkiye’nin sahibidir” demiştir ve doğrusu da budur. 

ABD’nin sahiplendikleri, hamiliğini yaptıkları, devlet kurmaya çalıştıkları kimselere de Kürt denemez onlar; Evanjelistlerin Ortadoğu topraklarındaki amaçlarının hizmetkârı, maşası ve o kanlı ideolojiye iradelerini ve ruhlarını satmış olan paryalarıdırlar, içlerinde, sadece kürtler yok onlar, her kavimden kiralanmış katiller sürüsüdür. 

 

CÜMLEDEN, ALEME.....

...Halbuki, dava ruhun diriliş davası, insan ahlakıyla ahlaklanma davasıdır ki o da, İslam ahlakıyla, Kur’an ahlakıyla, yani Allah ahlakıyla ahlaklanmak davasından başka bir şey değildir. 

İslâm uygarlığı ve onun son muhteşem âbidesi Osmanlı açılımı, bu yüce ahlâkla, kendini davaya, bilinç ve aşk içinde adama yoluyla gerçekleşmişti.

Bu ahlâk, ruhumuzda tekrar dirilip çiçeklerini açmadan, içine düştüğümüz tarih kışı bahara dönmez..! 

Gündönümü/ Sezai Karakoç 

 

Ferman Karaçam - Haber 7  

fermankaracam@gmail.com 

fermankaracam@twitter.com 

twitter.com/fermankaracam 

facebook.com/fermankaracam  

 

Paylaş