Ünlü türkücü Onur Şan: İyi ki Müslümanım!

Ünlü türkücü Onur Şan: İyi ki Müslümanım!

Kültür Edebiyat

Türk halk müziğinin sevilen sanatçılarından Onur Şan, yasemin.com editörlerine samimi açıklamalarda bulundu.

Bir zamanların efsane dizileri arasında adını altın harflerle yazdıran Akasya Durağı'nın unutulmaz ismi Onur Şan büyüleyici sesi ve başarılı oyuncuyla Türk halkının gönlünü fethetmişti. Şimdilerde tiyatro aynı zamanda albüm çalışmaları yapan Onur Şan, "Yasemin.com Editörleri" Fatimatüzzehra Maslak, Ebrar Albayrak ve Busenur Çalık'a özel samimi açıklamalarda bulundu. Uzun süredir televizyonlarda yer almayan Onur Şan oyunculuğu bırakmadığını söyleyerek, eşi ve aile hayatından bahsetti.

İŞTE ONUR ŞAN RÖPORTAJININ AYRINTILARI;

- Müziğe olan ilginizi nasıl ve ne zaman keşfettiniz? Teşvik eden biri oldu mu?

Müzik, bizim ailemde daha ben doğmadan vardı.   Aslında ben müziğin içinde doğdum, evin her yerinde enstrüman olduğu için bir süre sonra onlarla ister istemez haşır neşir oluyorsunuz. Dolayısıyla müzik hayatına atılmam da ailem buna vesile oldu ama benimde içimde de zaten vardı. Enstrüman olarak bağlama çalabiliyorum, biraz da gitar ve piyano tıngırdatıyorum.

- Eşinizle nasıl tanıştınız?

Eşimin mezun olduğu üniversitenin bir konser programında ilk defa karşılaştık sonra 'İyiki' dediğim bir yola girdik.

- Ekranda yeni bir proje düşünüyor musunuz?

Tabii ki düşünüyorum. Aslında her zaman müzikle ilgili hazır bekleyen yapılmamış projelerim mevcut. bir televizyon programı bunların içinde en basiti diyebilirim.Zaten zaman zaman bazı dönemler televizyon programı yapıyorum.Zaman içinde mutlaka televizyonda tekrar program yaparız.Oyunculukla ilgilide hayal ettiğim şeyler var. Henüz daha çok azını gerçekleştirebildim.

''BU BENİM NASİBİM...''

'Akasya Durağı' gibi uzun soluklu bir proje sonrasında çok teklif geldi ama ben kabul etmedim. Çünkü bedenen ve ruhen çok yorulmuştum. Bu nedenle dinlenmeyi tercih ettim. Şimdi yeni bir solo albümümüz ve Single'mız çıktı. Çokta iyi gidiyor, Konserlerimiz çokta iyi gidiyor, salonlar taşıyor bu benim nasibim.

''TİYATRO ER MEYDANIDIR!''

Oyunculuğa tam gaz  devam etmek istiyorum. Bunun için biraz altını doldurma niyetindeyim. Cengiz Küçükayvaz'ın yazıp yönetip aynı zamanda oynadığı bir fars komedi tiyatro oyununda yer aldım. Provalar 3 ay sürdü 2 aydır da oyunumuzu türkiyenin bir çok yerinde oynuyoruz ve oynamaya devam edeceğiz. Uzun süre dizi oyunculuğu yapsanız bile tiyatro bambaşka bir şey. Hakikaten hani derler ya 'Tiyatro er meydanıdır' diye hakikaten öyleymiş.

''MÜZİĞİN OKULLUSU OYUNCUNUN ALAYLISIYIM''

- Nasıl bir projeye asla hayır demem dersiniz? 

Aslında tip olarak biraz Kara yağız olsam da komedi türünde oynadım. 'Müziğin okullusu oyuncunun alaylısıyım' diyorum. Okullu oyuncular, komedi en zorudur derler. Tür yada tarz olarak karar verecek durumda değilim. Hiç yapmam diyeceğiniz bir teklif gelir önünüze ama öyle bir karakter sunulur ki birdenbire o karakterle bütünleşirsiniz. Zaman zaman şunu izlerken tabii ki şunu oynasaydım diyorum ama bu duygum profesyonel bir cevap olamaz.

- 'Güçlü kadın' denilince aklınıza ilk kim ve ne geliyor?

 Bizim toplumumuzda evin direğine erkek denir ama ev kadının etrafında döner. Kadının motivasyonu ve enerjisi yerindeyse evin içinde çiçek açar. Hani derler ya kadın iç işleri erkek dış işleri bakanıdır.  Dışarıda her ne kadar vakit geçirsek de asıl yerimiz evdir.  benim için güçlü kadın eşim. 

''İYİ Kİ TÜRK BAYRAĞININ GÖLGESİNDEYİM VE İYİ Kİ MÜSLÜMANIM!''

- Hayanızda Keşke/ İyiki dediğiniz şeyler oldu mu?

Keşke dediğim şeyler tabii ki de var. ; benim hiç keşkelerim yok ya da her şeyi iyi ki yapmışım duygusu bence  yanlış . Çünkü insanın keşkeleri ve pişmanlığı olmazsa yerinde sayar.Bir insanın keşkesinin olmaması kendine yenilmesidir.

Çocukluğumdan beri bir sürü keşkem var tabı bu benim özelimde. İnsanlar keşkelerini pek paylaşmak istemezler ama iyi ki yapmışım dediği şeyleri paylaşmak ister, çünkü onlar güzel duygulardır. EN SEVDİĞİM İYİKİLERİM; iyi ki bu ülkedeyim,  iyi ki Türk bayrağının gölgesindeyim ve iyi ki elhamdülillah Müslüman doğmuşum ve tabiikide iyiki ailem.

''KUTUPLAŞMAYA SONUNA KADAR KARŞIYIM!''

Hiçbir düşünce, dil, din karşındakini hor gör ona kötü söz söyle demez. Ben Elhamdülillah ki Müslüman olduğum için iyi ki bu hoşgörüyle büyüdüm. Mesela tiyatroda farklı kesimden pek çok arkadaşım var ve hiçbir sorunumuz yok yeter ki kaynaşma olsun. Türkiye'de şu an siyasi anlamda taraf tutmalar mevcut.

Her zaman birlik ve beraberlikten yanayım. Kimse kimseyi hakir görmemeli ve kötü söz söylememeli sevgi saygı çerçevesinde bu dünyadan göçelim.

- Eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bir süre dinlemiş olabilirim ama müziği ve oyunculuğu asla bırakmadım. Sadece dinlenme dönemindeydim, şuanda tiyatro oyununda bulunuyorum. Konserler çok yoğun ve yaza hazırlanıyoruz. Bir Single daha çıkacak. Radyo 7 'de Perşembe günlerı 'İz' programı yapıyoruz daha ne olsun başımızı kaşıyacak vaktimiz yok. (güldü)

Onur Şan'ın yakın zamandaki etkinlikleri:

Konserleri:

23 Ocak Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi Konser

25 Ocak Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi 20:00 Konser

Yeni albümü: ''Döktür Muazzez''

 

Paylaş