Ersun Yanal'ın istediği 3 transfer!

Ersun Yanal'ın istediği 3 transfer!

Spor

Göreve ikinci defa geldikten sonra çıktığı iki maçta 2 puan alabilen Ersun Yanal, "Gerekli donanıma sahibiz. Bu takımı istenen yere taşıyacağız." sözleriyle camiaya umut aşıladı

Erzurum'dan sonra Antalya'ya da diş geçiremeyen Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'si eleştiri yağmuruna tutulurken tecrübeli teknik adam ikinci yarı bambaşka bir takım vaadinde bulundu.

Devre arasında gereken her şeyi yapacaklarını ve ikinci yarıya faklı bir profilde çıkacaklarını ifade eden Yanal "Bulunduğumuz bu durum camiamıza yakışmıyor. Fenerbahçe'yi destekleyen milyonlara borcumuzu ödeyeceğiz. Bu takımı ait olduğu yere taşıyacak donanıma sahibiz. Gerekeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" sözleriyle endişeye mahal olmadığını dile getirdi.

Geleceğe umutla baktıklarını söyleyen "Bu takımın tek eksiği öz güven. Bunu kazanmak da bizim elimizde. Bize güvenenleri değil tenkit edenleri mahcup edeceğiz" diyerek iddiasını ortaya koydu.

Transfer şart Başkan

Antalya maçının ardından soyunma odasında bir toplantı yapan Ersun Yanal "Bulunduğunuz yerin farkına varın ve sorumluluklarınızı yerine getirin. Kamp döneminde yoğun bir mesai sonrasında ise çok zorlu maçlar bizi bekliyor. Bu size ilk ve son uyarım" sözleriyle herkesten kendine çekidüzen vermesini istedi.

3 bölgeye transfer

Oyuncular izne çıkarken, mesaiye devam eden Yanal'ın kapsamlı bir rapor hazırladığı ve yönetimden transfer istediği öğrenildi. Ersun Hoca'nın özellikle stoper, orta saha ve bir kanat oyuncusu için ısrarlı olduğu, gönderileceklerin durumuna göre takviye sayısının artabileceği öğrenildi.

Yanal'ın golcü tercihini Soldado'dan yana kullanmasından sonra Slimani'nin kendine takım aradığı da haberler arasında.

Acemi mangası

Fenerbahçe'de problemin nerede olduğu araştırılıyor. Oysa her şey gün kadar aşikâr. Başkan Ali Koç'un kurduğu yönetim hem kendi arasında iç çekişmeler yaşadı hem de yöneticiler futbolcularla karşı karşıya geldi. Semih Özsoy-Volkan Demirel gerginliği kaptanın kadro dışı bırakılmasına kadar vardı. Takım, tecrübesiz idari menajer Onur Başar ile başarısı tartışılan sportif direktör Damien Comolli'ye teslim edildi. Sonrasında da Samandıra tam bir küskünler evine döndü. Phillip Cocu'ya teslim edilen takım ayrı bir tartışma konusu oldu. Rize hezimeti sonrası yardımcı hocalar ile Volkan, Aatıf, Dirar kızağa çekildi. A.Gücü hezimeti sonrası ise Cocu'ya 'güle güle' denildi. Takım yardımcısı Koeman'a teslim edilirken Fenerbahçe gün gün eridi. Şimdi Ersun Yanal'ın da takıma çare olacağı şüpheli. Artık eleştiri okları yönetime dönerken Ali Koç'un ne yapacağı merak konusu…

Artık top Başkan'da

Spor kamuoyunda en çok merak edilen konulardan birisi Fenerbahçe'nin ara dönemde izleyeceği transfer politikası. Devreye küme düşme hattında giren sarı-lacivertliler, Başkan Ali Koç'un dile getirdiği gibi Finansal Fair-Play anlaşmasını hiçe sayarak ateş hattından uzaklaşıp zirveyi zorlayacak bir takım mı kuracak yoksa UEFA'yla yapılan anlaşmaya uymaya çalışarak kısıtlı bütçeyle durumu kurtarmaya mı çalışacak? Avrupa'dan men anlamına gelecek bir hareketin pahalıya mal olacağını düşünenler az değil. Ancak Başkan Ali Koç'un "Gözümüzü karartacağız" söylemini hayata geçirmesi bekleniyor. 

 

Paylaş