Haydi Aslan! Zafer gecesi olsun! Muhtemel 11'ler

Haydi Aslan! Zafer gecesi olsun! Muhtemel 11'ler

Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 3. hafta maçında Galatasaray, İstanbul'da Schalke ile karşı karşıya gelecek.

Galatasaray bugün Schalke 04 maçıyla, Avrupa kupalarında 274. karşılaşmasına çıkacak. Sarı-kırmızılılar, Avrupa kupalarında daha önce çıktığı 273 müsabakanın 99’undan galibiyetle ayrıldı. 103 karşılaşmada rakiplerine mağlup olan Galatasaray, 71 mücadeleyi ise beraberlikle tamamladı.


Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Serdar Aziz, Fernando ve Feghouli bu maçta forma giyemeyecek.


100. zafer hedefi


Rakip fileleri 373 kez havalandıran sarı-kırmızılar, kalesinde ise 405 gole engel olamadı. Sarı-kırmızılı takım, Schalke 04 müsabakasını kazanması durumunda Avrupa kupalarındaki 100. galibiyetini elde edecek.


Almanlar ile 29. randevu


Aslan bugün, Alman ekipleriyle Avrupa kupalarındaki 29. maçını oynayacak. Federal Almanya ve Doğu Almanya ekipleri dahil Alman kulüpleriyle daha önce Avrupa kupalarında 14 kez eşleşen sarı-kırmızılı ekip, geride kalan 28 maçta 7 galibiyet, 12 beraberlik ve 9 yenilgi yaşadı.


Galatasaray, bu maçlarda rakip ağlara gönderdiği 31 gole karşılık, kalesinde 44 golü engelleyemedi. Galatasaray daha önce Avrupa kupalarında bir kez eşleştiği bugünkü rakibi Schalke 04 ile oynadığı maçlarda bir galibiyet bir beraberlik elde etti.


Muslera rekora doğru


Cim-Bom’un kalesini başarıyla koruyan Fernando Muslera, Schalke karşısında rekorlarına bir yenisini ekleyecek. Uruguaylı file bekçisi, bugün kaleye geçmesi durumunda, Şampiyonlar Ligi’nde grup  aşamasından itibaren sarı-kırmızılı formayı en fazla giyen yabancı oyuncu rekorunu egale edecek. Muslera, bu kulvarda 30’ar maçla bu alanda zirvede yer alan Faryd Mondragon ve Gheorghe Popescu’nun rekoruna ortak olacak.


Muslera, Galatasaray’da en fazla maça çıkan yabancı oyuncu durumunda bulunuyor. şu ana kadar 294 resmi maçta görev alan başarılı isim, Süper Lig’de de 241 karşılaşmayla bu alanda zirvede yer alıyor. Uruguaylı file bekçisi, Galatasaray’da en fazla kupa kazanan yabancı oyuncu rekoruna da sahip. Muslera, 4 kez Süper Lig, 3 kez Türkiye Kupası, 4 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşayarak 11 kupa kaldırma başarısı gösterdi.


Muslera, Taffarel ve Mondragon’un bir sezonda en çok maçta gol yememe rekorlarını da kırmıştı. Uruguaylı kaleci, 2011-2012 sezonunda ligde görev aldığı 32 maçın 16’sında kalesini gole kapatarak Taffarel ile Mondragon’u geride bıraktı.


GALATASARAY - SCHALKE


STAT: Türk Telekom Stadyumu

SAAT: 22:00

HAKEM: Benoit Zakrani

YAYIN: beIN SPORTS 1


GALATASARAY: Muslera, Linnes, Maicon, Ozan, Nagatomo, Donk, Ndiaye, Belhanda, Sinan Gümüş, Rodrigues, Eren.

TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim


SCHALKE 04: Nübel, Caligiuri, Sane, Nastasic, Mendyl, Mascarell, Rudy, McKennie, Konoplyanka, Embolo, Uth.

TEKNİK DİREKTÖR: Domenico Tedesco


 

Paylaş