Kim Kimi Affedecek— I

Kim Kimi Affedecek— I

Kültür Edebiyat

 İnsan ve hukuk arasında son derece hassas bir bağ vardır.

İnsan haksızlığa uğrar, sarsılır yere düşer, zedelenir, hakkı yenirse bunu hukuk ile adalet ile tamir eder insanı ayağa kaldırırsınız.
Hukuk zedelenirse bizde, bunun adına “Tuz Koktu” denir ve tamiri zor, hatta bazen de imkânsız hale gelir ki bu durumda insan da, toplum da, devlet de giderek zulme boyun eğer.
1920’lerden , 1990’ların sonuna kadar aradaki 80 yıllık süreçte, bir bakıma Türkiye’de olumsuz yaşanmışlara da gönderme yaparak adını, Adalet ve Kalkınma Partisi koyan ve 16 yıldır iktidarda olan parti bu ülkenin insanına yepyeni vaadlerle, 80 yıl boyunca yaşadıklarımızı unutturacak icraatlar sunma sözü vererek gelmiştir.
Ve AK-PARTİ: Mart-2008’de kapatılma tehlikesi, Şubat-2012’de MİT Kumpası, Mayıs-2013’de gezi kalkışması, Aralık 17-25, 2013’de yargı darbesi girişimi, Ocak-2014’de Adana’da MİT TIR’larının durdurulması, Temmuz-2016’da Türkiye’yi teslim alma, parçalama girişimi, muhtelif tarihlerde Van başta olmak üzere çeşitli illerde yapılan El- KAİDE operasyonlarında , AK-PARTİ ile EL-KAİDE’yi birlikte gösterme gayretleri ve Erdoğan’ın aracında kilitli kalması da dahil olmak üzere onlarca bilinen, yüzlerce duyurulmayan, gizli tutulan suikast girişimi gibi hem AK-PARTİ iktidarlarını hem de Türkiye’yi temelden sarsan ihanet ve kumpaslara rağmen Türkiye’de inanılması güç devrim niteliğinde hizmetler gerçekleştirilmiştir.
Ancak;
Bu hizmetlerden bazıları mesela, sağlık gibi köklü ve kapsamlı, eğitimde kat sayı engelini kaldırarak herkese eşit yarışma hakkı tanımak gibi, kamuda veya özelde isteyenin istediği şekilde giyinmesi gibi, ulaşım gibi ve sosyal devlet içeriğinde olumlu yönde değişimler gibi...birçok alanda sevidirici devrimler olmuştur.
Bazı hizmetler de kabukta yapılmış, içerikte yapılamamıştır, mesela; 70-80 kişilik sınıflar 20-30 kişilik sınıflara indirilmiş ama içerikte yani eğitimin içeriğinde gözle görünür bir değişim olmamıştır.
Gençlik ve Aile konularında beklediğimiz ve Yeni Türkiye’ye yakışan olumlu değişimleri hala bekliyoruz.
İnsanımızın köklü, erdemli, zengin ve evrensel kültürünü ele alacak bir atılımın olmasını; kültürümüzün, turizmin baskısından kurtarılarak ezik değil hakim ve aktif hale getirilmesini ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birleştirilmesini, bu iki ismin birlikte anılıp, eğitim- öğretim ve kültürün birlikte gelişip neşvünema bulmasını da bekliyoruz.
Yine Kültür adına görünürde; Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Alia İzzet Begoviç, Cemil Meriç.. gibi değerlerimize ödüller verilmesi, cadde ve kültür merkezlerimize isimlerinin konulması gibi hizmetler yapıldı ancak bu değerlerimizin yeni nesillere okutulması konusunda önemli bir gayret göremedik.
Tarımda ve hayvancılıkta; hayvancılığın teşvik ve fakat sıkı takibini, kullanılmayan toprağın kullanacak kişilere verilerek üretime katıp Türkiye’nin bir an önce buğday ve diğer tarım ürünleri ithalatından kurtarılmasını da bekliyoruz.
Öte yandan mahkemelere intikal eden dava dosyaları yıllarca kaldığı küflü, böcekli bodrumlardan kurtarılmış, adalet dağıtacak şahıslara saraylar yapılmıştır ama FETÖ denen hainin de ihanetiyle bu topluma beklenen adalet getirilememiştir.
Hala eski Türkiye’nin Batı’dan aldığı, bünyemize asla uymayan kanun ve yasalarla ve ne yazık ki, iki tane bile yabancı dili doğru dürüst bilmeyen, araştırmayan, ufku Türkiye sınırlarını aşamamış, Hz. Ömer gibi adalet timsali bir kişiliğin kim olduğunu duymamış, Mecelle’den haberi olmayan, hala Roma hukukunu ezberleyen, dört yıllık fakülte mezunu insanlarla Türkiye’ye adalet dağıtmaya çalışıyoruz.
Kısaca; AK-PARTİ 16 yıl içinde Türkiye’nin, her alandaki çürümüş, kokuşmuş, ilkel, tekçi, baskıcı, ırkçı ve ceberut yapısına el attı ama, bunlardan önemli bir kısmını çözüme kavuşturmasına rağmen, çözülemeyen veya çözülmeyi bekleyen de çok ciddi sorunlarımız var.
Ben şahsen, bir vatandaş olarak, idari yapıda yapılan Başkanlık sistemi değişikliği gibi büyük ve köklü bir devrime paralel olarak, yukarıda da söylediğim gibi, büyük ve köklü değişimler gerektiren acil ve önemli meseleler olduğunu düşünüyor ve bekliyorum.
Bunların başında da; eğitim, kültür ve sanat, aile, gençlik ve adalet gelmektedir.
(İnşallah, bu konuya devam edelim)

 

 

 

Ferman Karaçam - Haber 7 

fermankaracam@gmail.com 

fermankaracam@twitter.com 

twitter.com/fermankaracam 

facebook.com/fermankaracam 


 

Paylaş