Türkiye'nin arkasından kirli pazarlık!

Türkiye'nin arkasından kirli pazarlık!

Spor

EURO 2020 için kapışan İngiltere ve Almanya, EURO 2024'ü Almanların alması karşılığında 2020'nin Londra'ya verilmesi için anlaşma yapmışlar.

Türkiye'nin EURO 2024 ev sahipliğini kaptırdığı Almanya'nın projesiyle değil, kulis ve lobi gücüyle turnuvayı aldığının önemli bir kanıtı ortaya çıktı. 


2014 Eylül ayında EURO 2020 finallerinin kendi ülkelerinde yapılmasını isteyen Almanya ve İngiltere, Londra-Münih rekabetini bir kenara bırakma karşılığında EURO 2024 için daha Türkiye'nin başvurusu dahi olmadan anlaşmaya varmış.


Almanya Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Helmut Sandrock'un o dönem Alman basınına da doğruladığı anlaşmaya göre İngiltere, 2020 finallerini Londra'ya alması üzerine lobi gücünü Almanlar için seferber etti ve 2024 için Almanlarla birlikte çalıştı. 12'ye 4 gibi adaletsiz bir oy dağılımının ortaya çıkmasında İngilizlerin gücünün önemli bir etkisi olduğu düşünülüyor.


EURO 2024 projesi 2016'ya göre çok daha gelişmiş olan Türkiye, Fransa ile EURO 2016 için rekabet ettiği dönemde UEFA Başkanı Michel Platini'nin desteğini alan Fransa'ya dahi yalnızca 8'e karşı 7 oyla kaybetmişti.


'TÜRKİYE KAZANSA SEMBOL OLABİLİRDİ'


İngilizlerin ünlü kanalı BBC'nin yorumcusu Matt Price, ev sahibi açıklanır açıklanmaz yaptığı yorumda Türkiye'nin teklifine sempati duyduğunu ve kaybettikleri için üzüldüğünü söyledi. Price, "Almanya'da olması da güzel ama Türkiye'nin teklifine sempati duyuyordum. Katar'ın 2022 Dünya Kupası'nı yapabildiği bir ortamda Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'nı düzenlemesi en az onun kadar güzel ve gelecek adına bir sembol olabilirdi. Tıpkı 'Birlikte paylaşalım' sloganındaki gibi" ifadelerini kullandı


 

Paylaş