Cem Karaca’ya saygı konseri

Cem Karaca’ya saygı konseri

Müzik

7. Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında her yıl düzenlenen “Ustaya Saygı” konseri bu kez Cem Karaca anısına yapıldı.

Cem Karaca’ya Saygı Konseri önceki akşam Cemal Reşit Rey Salonu’nda yapıldı. Orkestra şefliğini Onur Nar’ın üstlendiği konserde Aydilge, Bahadır Tatlıöz, Can Bonomo, Hakan Aysev, Işın Karaca, İlkim Karaca, Kolpa, Mustafa Ceceli, Özgün, Retrobüs, Serkan Çağrı ve Yonca Lodi sahneye çıktı.


Konser öncesi yapılan basın toplantısında festivalin sanat yönetmeni Serkan Çağrı, “Cem Karaca anısına gerçekleştirdiğimiz ‘Ustaya Saygı’ konserindeyiz. Hep birlikte en güzel şarkılarını elimizden geldiğince söylemeye, çalmaya çalışacağız” dedi.


12 Eylül 1980 darbesinden sonra Türk vatandaşlığından çıkarılan ve Turgut Özal döneminde yeniden vatandaş olan Cem Karaca’nın hayat arkadaşı İlkim Karaca “Herkes çok kıymetli, Cem Karaca kadar kıymetli. Ülkemize teşekkür ediyorum. 12 Eylül’de Cem Karaca’yı, Cemal Reşit Rey’de anmak, İstanbul’da doğmuş ve İstanbul’da son nefesini vermiş bir sanatçıyı İstanbul’da anmak... Gerçekten unutulmaz bir gece” ifadelerini kullandı.


Konser, Onur Nar’ın çaldığı “Emrah” şarkısıyla başladı. Retrobüs’ün solisti Fırat Şahverdi, grubun konseptine uygun olarak Cem Karaca kılığında seyirciler arasından geldi. “Merhaba gençler ve daima genç kalanlar” diye salona giren grup, “Namus Belası”nı seslendirdi.


Ardından Aydilge, Bahadır Tatlıöz, Can Bonomo, Hakan Aysev, Işın Karaca, Kolpa, Mustafa Ceceli, Özgün ve Yonca Lodi, Karaca şarkılarını söyledi. İlkim Karaca, gecenin son performansı için sahneye Serkan Çağrı ile el ele geldi. Karaca “Cem, sevdiği kadınların fularlarını kullanırdı. Son klibinde boynunda olan fular bu elimdeki, biz o zaman yeni yeni çıkıyorduk. Cem abisinin fularını huzurlarınızda Serkan Çağrı’ya veriyorum” dedi.


İkili beraber “Sevda Kuşun Kanadında” şarkısını seslendirdi.

Özgün, Cem Karaca’nın “Tamirci Çırağı” şarkısını üzerine giydiği işçi tulumuyla söyledi. Şarkıcıya eşi Nida Uğurlu da sahnede keman çalarak eşlik etti. Konser sonunda Serkan Çağrı, Özgün’e teşekkür plaketi verdi.


“Kahya Yahya” şarkısını söyleyen Mustafa Ceceli “Bir utancın yıldönümü... Ben Cem Karaca şarkılarını dinlediğinde ailemin ‘Sesini açma, gelir götürürler dediğini hatırlıyorum’ Bugün, ben ustamız gibi söyleyemem ama gurur duydum” dedi.

 

Paylaş