Balkan göçmenleri bu filmi bekliyor

Balkan göçmenleri bu filmi bekliyor

Kültür Edebiyat

 Sakarya'nın Hendek ve Pamukova ilçelerinde çekimleri yapılan "Göç Yolu (Elveda Balkanlar)" sinema filmi, 21 Eylül’de izleyiciyle buluşacak.

 Filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Turgut Ural yaptı.

Balkanlardan Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan hasta, yaşlı, yaralı, kadın ve çocukların dağlarda verdiği ölüm kalım mücadelesini anlatan filmin yapımını siyap yapım Yapımcılığını ise Mustafa Şengün yaparken, senarist ve yönetmenliğini ise Turgut Ural yaptı.

Oyuncu kadrosunu Ahmet Yenilmez, Aysun Güven, Sinan Bengier, İzzet Çivril, İskender Bağcılar, Tolga Öz, Gül Gülsün Yıldız, Esra Sönmezer, Hülya Diken, Kaan Keskin, Şükran Çağman, Ercüment Fidan Kaan Oruçoğlu ve çok sayıda tiyatrocu oluşturuyor. Kadroda hatırı sayılır sayıda çocuklarda rol aldı. Usta oyuncular boş vakitlerde çocuk oyuncularla bolca zaman geçirdi. 

Çoğunluğu Hendek ve Pamukova’nın yüksek kesimlerinde çekilen Göç Yolu filminin bir kısmı ise yaylalarda geçiyor. Filmde oyuncular bazı sahnelerde gözyaşlarına hakim olamadı. Göç Yolu özellikle dram filmlerinden hoşlanan kitle tarafından şimdiden merak edilir oldu.

Yapımcı Mustafa Şengün, yaptığı açıklamada, duygu dolu bir film çektiklerini söyleyerek, şu değerlendirmede bulundu: ‘’Bu zamana kadar bu acı olayları anlatan bir film çekilmedi. TV kanallarımız içinde sinema saatlerine uygun ve ailecek izlenecek bir film çektik. Balkanlarda yaşananları merak edenler için bu film iyi bir ilham kaynağı olacak. Özellikle balkan göçmeni kardeşlerimiz Ata topraklarında Atalarının yaşadıklarını bu filmde daha net bir şekilde görecekler. Tüm halkımızı ve Balkan göçmeni kardeşlerimizi bu filme mutlaka bekliyoruz. Filme Türkiye’nin her yerinden talep var, Derin Dağıtımla beraber her talebe yetişmeye çalışacağız. Bu filmin yapımcısı her ne kadar biz olsak ta bu film aslında hepimizin filmi. Bizim filmde anlattığımız olaylar, o dönem orada yaşananların belki de milyonda biri’’ dedi. 

Tüm hazırlıkları sona eren filmin afişi ve fragmanı daha şimdiden sosyal medyada yüz binler tarafından tıklandı. Filme özellikle Balkan göçmenleri ve Balkan derneklerinin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Şengün; ‘’Film 21 Eylül’de sinemaseverlerle buluşacak, Çeşitli illerimizde izleyicilerimiz oyuncularla beraber filmi izleme imkânına erişecek. Bununla ilgili çalışmalarda son aşamaya geldi. İlk durak Yozgat Sarıkaya ilçemiz 15 Eylül’de Sarıkaya ilçemizde olacağız, 19 Eylül’de Sakarya Hendek ilçemizde daha sonra 25 Eylül’de ise Hakkârili sinemaseverlerle buluşacağız. Netleşen diğer şehirlerimizi de basın aracılığıyla halkımızla paylaşacağız’’ dedi. 


 

Paylaş